Integralios šeimos paslaptis

Vyras ir moteris

Klausimas: Kuo integrali šeima skiriasi nuo mums įprastos tradicinės šeimos?
Atsakymas: Vyro ir moters, kurie įkūnija skirtingus krūvius, skirtingą prigimtį, siekis turi būti nukreiptas į tai, kad sudarytų tarpusavyje dipolį, kitaip tariant, tokią tarpusavio ryšio konstrukciją, kuri galėtų tapti kertiniu visatos akmenėliu.
Kaip pasakyta Biblijoje, vyras ir žmona sudaro vieną visumą arba, kaip sako rusai, „vyras ir žmona – viena velniava“. Vis dėlto  tai iš tikrųjų du žmonės, priešingi vienas kitam ir tarpusavyje susiję. Arba jie tarpusavyje susiję natūraliai, arba susieti mūsų specialios metodikos, kadangi gamta čia, atvirkščiai, rodo mums visiškai priešingus pradinius duomenis. Labai svarbu skirti tam dėmesį.
Tačiau tai ne tik sutvirtinimas, šeimos sulipdymas, tai – šeimos sulipdymas norint pasiekti bendrą harmoniją. Ir dėl to tai vyksta visiškai kitaip – naudojant kitą raktą. Tai labai svarbu!  Šiuo atveju žmonės jaučia atsakomybę ne tik už save, bet ir už kitus, nes jie yra didžiulės bendros visumos dalis ir jų „neįsitraukimas“ į ją sukelia jiems neigiamą gamtos reakciją proporcingai tai sumaiščiai, kurią jie ten įneša.
Jei, tarkim, aš su savo žmona įnešu 10 gramų sumaišties į bendrą sistemą, kadangi mes tik maža jos dalelė, tai šie 10 gramų,  padauginti iš visos sistemos sudėtingumo koeficiento, pavirs kilogramais ar tonomis. Visa tai mums sugrįžta, daro spaudimą ir verčia pasikeisti.
Net tos klaidos, kurias mes darome ir darysime, sukelia teisingas pasekmes, kurias jaučiame kaip  nepageidaujamas, priverstines, nemalonias. Bet būtent šios mūsų klaidų pasekmės, teisingai stumia mus pirmyn.

Iš 2011 m. gruodžio 12 d. pokalbio apie integralų auklėjimą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>