Vienybė kaip metodas pasaulinei krizei įveikti (3 dalis)

Krizė, globalizacija

Nuomonė (L. Ivašovas, Geopolitinių problemų akademijos viceprezidentas, profesorius): XXI amžiaus riba tapo ta istorine sankryža, ties kuria atsidūrė žmonija, išgyvenanti objektyvų globalizacijos procesą  ir turinti rinktis tolimesnį vystymosi kelią.
Kur ir kaip toliau vystytis, kad būtų išsaugota žemės civilizacija ir tautos neįsitrauktų į tarpusavio susinaikinimo verpetą, vis didėjant pavojui, susijusiam su nesiliaujančiu gamtinių resursų išsekimu?
Kaip pasaulio struktūros modelis, kuris yra alternatyva „civilizacijos hierarchijos“ schemoms, siūlomas Vieningos globalios visuomenės modelis, kurį galima pavadinti „civilizacijos tarpusavio pagalba“ arba „civilizacijos harmonija“. Jo koncepcijos esmė yra idėja apie pasaulio globalizaciją kaip apie naują vieno gyvo organizmo – žmonijos civilizacijos su visa civilizacijos tipų ir Žemės planetos, kaip gyvenimo aplinkos,  įvairove – vystymosi etapą.
Komentaras: Galima tiktai stebėtis, kiek žmonių teisingai nustato žmonijos ir krizės diagnozę, bet kol kas negirdėti, kad kas nors siūlytų vaistus… Beje, nė nenori girdėti apie vaistą – būtinybę keisti save  kryptingai veikiant žiniasklaidai.

Daugiau šia tema skaitykite:

Vienybė kaip metodas pasaulinei krizei įveikti (1 dalis)

Vienybė kaip metodas pasaulinei krizei įveikti (2 dalis)

Kameronas – reikia skubiai „taisyti visuomenę“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>