JAV Finansų ministerija: stiprinti ekonomikos augimą

Krizė, globalizacija

Nuomonė ( T. Geithneris, JAV Finansų ministerija): JAV turi sustiprinti darbo rinką, Europa – kovoti su skolų krize, Kinija ir kitos besivystančios ekonomikos – padidinti vidaus paklausą ir leisti savo valiutom greičiau augti. Svarbiausia užduotis – sustiprinti ekonomikos augimą.
Finansų politika visame pasaulyje turi remtis ekonomikos augimo būtinybe. Naujos sukoordinuotos priemonės, analogiškos taikytoms 2009 metais, nebus efektyvios, turint omenyje dabartinių problemų specifiką.
Komentaras: Gaila, bet jis tai sako rimtai! O juk krizę lemia būtent tai, kad mes naudojamės šiais senais mūsų ryšių metodais, pritaikydami juos naujai atsirandantiems tarpusavio santykiams. Senoji ekonomika neatsižvelgė į tarpusavio ryšį, o siekė tik asmeninės naudos, todėl naujame ryšių tinkle neveikia.
Stengtis ją pritaikyti – reiškia greitinti krizę. Galbūt tai gerai, norint  kuo greičiau išvysti dugną ir priežastis, kad būtų rasta išeitis. Bet tai kančių, o ne išsitaisymo kelias.

Daugiau šia tema skaitykite:

Žlugimas žlugimui nelygu

TVF: Globaliai ekonomikai būtini kolektyviniai veiksmai

Nauja krizė jau prasidėjo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>