Pasauliui ruošiame metodiką

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija, Platinimas

Klausimas: Europoje stiprėja kraštutiniai dešinieji judėjimai. Apskritai, kai žmogus nežino, kaip spręsti problemą, jis linksta prie tariamo radikalių svarstymų paprastumo. Kaip tam pasipriešinti pateikiant mūsų žinią?
Atsakymas: Visų pirma mes turime daugybę mokslinių faktų. Tačiau patys mokslininkai kol kas negali pasiūlyti rimtos platformos ir dėl to turime juos taip veikti, kad mūsų rekomendacijose jie įžvelgtų racionalų grūdą.
Be to, reikia atsiminti, kad radikalios tendencijos, viena vertus, sutelkia ir sustiprina  žmones, kita vertus, veda prie konfliktų ir karų. Čia mes turime aiškinti, kad panašios tendencijos prieštarauja pačiai Gamtai. Juk esant dabartiniam visuotiniam tarpusavio ryšiui bet koks konfliktas sukelia rimčiausias pasekmes.
Būtent dėl to Europa  negali sau leisti išsiskirstyti. Visų pirma tai nenaudinga Vokietijai. Vokiečiai pasiruošę mokėti milijardus, kad tik šitai neįvyktų. Juk jie mato, prie ko tai atves – jie praras realizavimo rinkas. Tik atsitverk nuo jų – ir rytoj tavo ekonomika ims dusti. Galiausiai kiekvienas patirs nuostolių dėl ES žlugimo.
Ir todėl su kiekviena diena aiškėja, kad protekcionizmas – nėra šiuolaikinių problemų sprendimas. Jis naudojamas ribotai, bet apskritai visi jau pripažino visuotinai neatsiejamo tarpusavio ryšio faktą. Sugriauti jį galima tik sukėlus karą, t. y. kraštutiniais metodais, o tarpinių variantų tiesiog nėra.
Tikiuosi, mes galėsime paruošti mūsų metodiką suteikę jai į tokį įpakavimą, kad žmonės suprastų pagrindinę žinią. „Imkime ir kartu patikrinkime jos efektyvumą,  – pasiūlysime mes, – imkime kartu vystyti ją toliau“. Galiausiai turime sukurti perėjimo į kokybiškai naują žmonių tarpusavio ryšį platformą – visų kitų pasaulio ir žmonijos  pokyčių pagrindą.
Aplinka – tai faktorius, kuris leis pakeisti žmogų, pakeisti taip, kad jis prisitaikytų prie ryšio, jau esančio tarp mūsų, kad sutiktų su juo, suprastų jį ir neturėdamas kitos išeities įsilietų į jį. Iš manęs nereikalauja tapti angeliuku – tiesiog suprantu, kad kitos išeities nėra, kad man reikia su visais palaikyti gerus, draugiškus santykius, stengiantis laikytis šios linijos  ir viduje – mintyse ir troškimuose. Kodėl? Todėl, kad aš priklausau nuo jų.
Tam reikia tik išorinio poveikio – ir kiekvienas suvoks to, kas vyksta, esmę. Reikia rodyti žmonėms įvairius pavyzdžius, aiškinti – ir žinia bendrais bruožais bus suvokta. O to jau pakanka, kad pasaulyje įvyktų pozityvios permainos .
Visa mūsų problema – egoizmas. Niekas neabejoja, kad būtent tai yra negatyvi, neigiama jėga asmeniniame, valstybiniame ir bet kuriame kitame lygmenyje. Reikia tik truputį „pasaldinti“ jį ir ne daugiau. Pajutę tarpusavio ryšį suprasime, kad mums neverta apgaudinėti vienas kito, ir sugebėsime susitarti, taip pat ir vyriausybių lygmeniu,  – kad nesunaikintume Žemės rutulio.
Viskas priklauso nuo auklėjimo, o jo pagrindą turėtų sudaryti paprasta tiesa: mes priklausome vienas nuo kito ir nieko čia nepadarysi. Kitos metodikos nėra, juk nieko nėra logiškesnio nei sutarimas bendruose namuose, kuriais mums tapo pasaulis. Kokie dar gali būti variantai? Gana „utopija“ vadinti tai, kas šiandien tapo būtinybe.
Mes apie tai jau kalbame Jungtinėse Tautose ir UNESCO. O vėliau šią platformą  pristatysime plačiajai visuomenei ir vyriausybėms – iš pradžių specialistų  komentarams, o paskui įgyvendinimui. Visų pirma mums reikia atskleisti, apdoroti, adaptuoti šią metodiką žmonijai. O paskui, žinoma, prie jos rengimo prisijungs ir kiti ekspertai.

Iš 2012 m. sausio 1 d. pamokos pagal straipsnį „Valios laisvė“

Daugiau šia tema skaitykite:

Pasaulio žmogus

Atverti žmonijai akis

Integralus auklėjimas – žaibiškas procesas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>