2012 metų prognozė

Krizė, globalizacija

Nuomonė (Jan Siuetun, „Cinchua“ universiteto TSI direktorius): Tarptautinės finansinės krizės pasekmės plinta iš ekonominės ir finansinės sričių į socialinę ir politinę. Pasaulinė ekonomika patirs sunkumų, dėl visuomeninių sukrėtimų išaugs prievartinių veiksmų ir ginkluotų konfliktų tikimybė, o tarptautinė bendrija pagaliau suvoks, kad būtina vykdyti reformas.
Veikiantis tarptautinis mechanizmas nesugeba susireguliuoti ir nebeatitinka susidariusios pasaulinės  padėties. Todėl pasaulio politinėse ir ekonominėse srityse būtina kurti naujus, adaptyvius institutus, sugebančius nuolat keistis, veikiant vidinėms jėgoms ir vadovaujantis teisių ir atsakomybės bendrumo principais, turinčius realių galimybių spręsti regioninio prioriteto ir laipsniškos reformos klausimus.
Komentaras: Iki pastarojo meto žmonijos bendrijos sistemoje egzistavo vienintelė egoistinė jėga, kuri pasireikšdavo kiekviename visuomenės sistemos elemente kaip veikianti tik savo naudai – ir tokiu būdu žmonija vystėsi.
Žr. mano 2012 m. sausio 17 d. paskaitą tema „Žmonijos vystymasis“.
Kadangi mūsų laikais sistema tapo integrali, jos valdymui būtina antra, altruistinė jėga. Taip mums parodoma žmonijos valdymo, reguliavimo galimybė: dviejų priešingų jėgų – egoistinės  ir altruistinės – buvimas vienoje sistemoje. Pirmą kartą istorijoje išsivystėme iki lygmens ir galimybės valdyti save ir mus supantį pasaulį!
Mes nesuprantame žmonių tarpusavio santykių sistemos pasikeitimo, todėl norime toliau gyventi vienos egoistinės jėgos valdomame pasaulyje. Todėl nesuvokiame, dėl ko sistema tampa nevaldoma.

Daugiau šia tema skaitykite:

Vienybė kaip metodas pasaulinei krizei įveikti (4 dalis)

Ekonominis modelis neremontuotinas

Krizės sprendimas – pakilti aukščiau egoizmo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>