Jaunimo nedarbo problemos sprendimas?

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Davose pasiūlytas originalus būdas kovoti su jaunimo nedarbu – svarbiausia problema pasaulyje. Jaunimui pasiūlyta dirbti nemokamai, tiesiog įgyti darbo patirties, kad ateityje galėtų įsidarbinti, juk nedirbantis jaunimas gresia tapti „prarasta karta“.
Tuo tarpu PPO pripažįsta, kad pasauliui bus reikalinga 600 milijonų naujų darbo vietų tiek ekonomikai atgaivinti po krizės, tiek ir įdarbinti nuolat augantį skaičių gyventojų.
Komentaras: Kapitalistai nori tokiu būdu užkrauti nedarbo problemas ant visuomenės pečių. Negana to, valstybė turėtų juos išlaikyti. Bet pasauliui jau nebeprireiks naujų dirbančiųjų, priešingai, bedarbių vis daugės. Užimti žmogų reikia ne beprasmiu darbu, kuris kainuoja daug daugiau nei pašalpa, o tuo, kas iš tikrųjų padės visuomenei – mokyti visus tarpusavio sąveikos ir laidavimo, kas veda visuomenę į pusiausvyrą su Gamta ir gimdo gėrį pasaulyje.

Daugiau šia tema skaitykite:

Davosas: Nauja kovos su krize kryptis

Pasaulio žmogus

Harmonija, kurią kuriame mes patys

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>