Išsivadavimas iš pertekliaus

Ateities visuomenė, Krizė, globalizacija

Klausimas: Pradėdami įgyvendinti integralios visuomenės programą, turime kaip nors įveikti galimus nesutarimus. Kaip įtikinti žmogų, kad jam užtenka, pavyzdžiui, 40-ties, o ne 150 kv. m. gyvenamo ploto kaip pas kaimyną? Kokius argumentus jam pateikti?
Atsakymas: Savo gyvenimo būdą žmonės keis priklausomai nuo mūsų judėjimo integracijos link.
Kiekvienam žmogui bus reikalingas atskiras kambarys, kad galėtų mokytis ir netrukdytų kitiems. Manau, kad pakanka kiekvienam turėti po kambarį ir bendros svetainės, virtuvės bei papildomų pagalbinių patalpų – tai normalus gyvenamasis plotas. Tokiomis sąlygomis galėsime aprūpinti visus, jei tik nesivaikysime pertekliaus, o namo standartu laikysime būtent tokį pavyzdį.
Tą patį galima pasakyti ir apie maistą. Labai nesunku apskaičiuoti maisto kiekį vienam žmogui. Tikriausiai tai bus tam tikras rinkinys, atitinkantis jo įpročius – nacionalinius, kultūrinius ir t. t., tačiau riboto asortimento – ne 50 dešros rūšių, kurias šiandien galime išvysti prekybos centruose. Tokia įvairovė tiesiog neturi prasmės. Dabar tuo naudodamasis kai kas iš tavęs pasipelno, bet kai uždarbis nerūpės, visas šis perteklius automatiškai išnyks.
Krizei tęsiantis išvysime, kaip šimtai milijonų žmonių lieka be darbo, perkamoji galia staiga dramatiškai krinta ir natūraliai dešimtys nereikalingų rūšių išnyksta nuo lentynų, nes jų tiesiog niekas nebeperka. Perteklius sumažės natūraliai, neturime apie tai net galvoti. Pasaulis natūraliai iš pertekliaus atrinks viską, kas būtiniausia normaliam gyvenimui, nekenkiant sveikatai.
Komentaras: Suprantate, egzistuoja tam tikra baimė, nes žmonės, gyvenę socialistinėje santvarkoje, galiausiai susidūrė su deficito augimu, kai reikėjo eikvoti daugybę laiko, kad įsigytų būtiniausių dalykų. Todėl jie turi stereotipą, kad teks stovėti eilėse.
Atsakymas: Ne, eilių nebus. Manau, viskas bus organizuota pagal pristatymo į namus principą. Jūs užsakinėsite tai, kas būtina, o tam tikra organizacija, užsiimanti aprūpinimu, pristatys viską, ko reikia. Lygiai kaip kitos organizacijos rūpinsis butų remontu ir kitais patarnavimais.
Tai – būtinos darbų rūšys, kurias žmonija išlaikys šalia tam tikrų pramonės šakų, žemės ūkio ir t. t. Vadinasi, eikvosime savo jėgas ir laiką tam, kas iš tikrųjų būtina.

Iš 2011 m. gruodžio 12 d. pokalbio apie integralų auklėjimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Ateities visuomenė: kur dėsime perteklių?

Ar yra išeitis?

Receptas nelaimėliams

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>