Klimato pokyčiai XVII amžiuje tapo pasaulinės krizės priežastimi

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Mažojo ledynmečio periodo  pradžia 1550–1650 metais lėmė daugelio žemės ūkio, ekonominių ir socialinių problemų priežastis. Tai galiausiai sukėlė visos Europos ir pasaulinę XVII amžiaus krizę.
Per šiuos metus vidutinė temperatūra visame Šiaurės pusrutulyje sumažėjo mažiau nei vienu laipsniu, bet šito pakako bendrai XVII amžiaus krizei – virtinei karų, sukilimų, ekonominiam nestabilumui ir gyventojų skaičiaus sumažėjimui Europoje ir visame pasaulyje.
Bet koks gamtinis arba socialinis faktorius, kuris priveda prie didžiulio išteklių išeikvojimo, pavyzdžiui, klimato pokyčiai, gyventojų perteklius, per didelis vartojimas ir neteisingas paskirstymas, gali tapti bendros sisteminės krizės priežastimi.
Komentaras: Finansinės krizės fone mes apie tai pamirštame, bet negrįžtama, grėsminga klimato kaita jau seniai vyksta. Negrįžtama – dėl to, kad šių pokyčių mes jau negalime pakeisti įprastais metodais. Bet jei pakeisime savo prigimtį, tai ir klimato parametrai pasikeis į gerą pusę, į pusiausvyrą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Klimatui ir ekonomikai galioja vienas dėsnis

Kelias į poapokalipsę

Grąžinti gamtai pirmykštį pavidalą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>