Pamokos apie naująjį pasaulį. Be žinių – nėra žmogaus

Auklėjimas, vaikai

Klausimas: Koks žinių gavimo tikslas naujoje integraliojoje auklėjimo sistemoje?
Atsakymas: Be žinių neįmanoma iš mokinio padaryti žmogaus. Žmogų nuo gyvūno skiria būtent įsisąmoninimas, supratimas, jo savanoriškas dalyvavimas procese.
Gavęs žinių apie pasaulį, jis žinos, kur gyvena, kaip yra valdomas, kaip jam reikia veikti. Uždavinys – padaryti kiekvieną integralios žmonijos dalimi, kad jis matytų, kad kitaip veikti negalima, kad jis turi dalyvauti visur kartu su kitais ir būti bendro paveikslo dalimi.
Net jei niekas jam nesakys, jis pats pamatys, kad kitaip negalima. Juk mes suteikiame žmogui integralųjį auklėjimą. Remdamasis visomis gautomis žiniomis, jis turi pamažu pats prieiti prie tokių išvadų. O praktiniai užsiėmimai suteiks jam atitinkamų išgyvenimų ir pojūčių, kitaip tariant, lygiagrečiai veiksime ir protą, ir širdį.

Iš 2011 m. gruodžio 1 d. pokalbio „Naujojo pasaulio pamokos“

Daugiau šia tema skaitykite:

Atverti žmonijai akis

Aiškintis, aiškintis, aiškintis…

Praregėjimo pradžia

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>