Turtuoliai bėga į slėptuves

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Turtingiausios pasaulio šeimos bando sumažinti dėl finansų krizės patirtus nuostolius, savo turtus dėdamos į „katastrofines“ kapitalo investicijas. Kalbama ne apie pinigų uždirbimą, o apie  turtų išsaugojimą ir apsaugą gresiant globaliai katastrofai.
Per paskutiniuosius mėnesius išplitus finansinei krizei šie veiksmai susilaukė daug dėmesio. Pietinėje Europos dalyje, kur finansų krizė jaučiama itin stipriai, ir Artimuosiuose Rytuose, kur „arabų pavasaris“ sustiprino politinės rizikos pojūtį, turtingi žmonės daugiau pinigų dabar siunčia į užsienį.
Tendencija rodo, kad baigiasi epocha, kurioje magnatai, suvilioti didelio pelno iš nekilnojamojo turto bei akcijų rinkos  burbulo, didžiąją savo turtų dalį saugojo namuose,  kol nepasipylė smūgiai.
Komentaras: Apvalanti banga negailestingai persiris per visus, jei iki to laiko nesusiprotėsime patys pradėti laipsnišką pertvarką, siekdami pusiausvyros su gamta. Juk jeigu nesiimame jokių veiksmų patys, palaipsniui, mūsų atotrūkis nuo pusiausvyros su gamta didėja ir vėliau sprogimas, karas, smūgis išlygina, ištaiso tai, ko patys nepadarėme palaipsniui ir švelniai.
Kabala nuo pat pradžių siūlė švelnų būdą, kaip išspręsti problemą, siekiant sulyginanti mus tarpusavyje (tarpusavio laidavimas) ir su supančia gamta (protingas vartojimas, panašumas ir pusiausvyra). Iki šiol niekas į tai rimtai neįsiklauso. Tiesa, per pastaruosius 10 metų jau daugelis mokslininkų atskleidė šių veiksmų būtinybę. Tačiau ir jų, žinoma, niekas neklauso. Kitaip sakant, gavote pinigų savo tyrimams – ir dėkokite. Egoizmas nugali bet kokią logiką!

Daugiau šia tema skaitykite:

Nauja krizė jau prasidėjo

Tik vienas dėsnis

Ekspertas: Naujoji krizės banga

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>