Prizas už neskausmingiausios euro mirties scenarijų

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Pranešimas: („The Financial Times“): Lordas S. Volfsonas, Konservatorių partijos rėmėjas, įsteigė 250 000 svarų sterlingų premiją už mokslinį neskausmingų bendros Europos valiutos laidotuvių scenarijų.
Antra pagal dydį po Nobelio premijos ekonomikos mokslo premija turi pritraukti autoritetingiausius ekonomistus šiai problemai spręsti. Spekuliacijų, susijusių su atskirų šalių išėjimu iš euro zonos, pakanka. Trūksta įvairiausių rimtų šių veiksmų poveikio tyrimų.  Gali būti, kad tinkamo plano neatsiras. Tai savaime bus labai iškalbinga.
Komentaras: Be abejonės, tokio plano niekas negalės sudaryti, nes tam būtina suprasti mūsų pasaulio ryšių daugialypumą, jam būdingą visišką tarpusavio priklausomybę vieningoje pasaulinių tarpusavio santykių sistemoje.
Tokio požiūrio mokslas neturi, nes yra kuriamas remiantis žmonių egoistinėmis savybėmis ir yra jų egoistinio, protekcionistinio požiūrio į pasaulį kūrinys. Šiandieninės ekonomikos mokslo problemos šaknis yra egoistinis požiūris į mūsų pasaulį, kai pasaulis tuo tarpu krypsta į visišką tarpusavio priklausomybę (laidavimą).
Tai dar Marksas numatė ir perspėjo mus apie tokią ateitį (komunizmą). Iki šių dienų niekas nesupranta jo mokymų esmės. Jis numatė žmonijos ateitį, abipusio laidavimo visuomenę, kaip gamtos užprogramuotą mūsų santykiuose, jos susivienijimą, ekonomikos kalba.

Daugiau šia tema skaitykite:

Marksizmas – ne tai, ką manėme

Euro pabaiga artėja

Neramus šimtukas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>