Pašalinti pertvaras!

Dvasinis darbas

Europos kongresas. 1-oji pamoka

Klausimas: Kaip mes įgysime bendrą ketinimą, jeigu visi esame skirtingi?
Atsakymas: O kuo mes skiriamės? Jeigu pašalinsime visus žemiškus požymius: vyriškus ir moteriškus kūnus, gyvuliškus instinktus ir įvairias savybes, kurias įgijome gimdami, pašalinsime tai, kad buvome auklėjami skirtingose bendruomenėse, mokyklose ir t. t., neliks nieko, kas mus skirtų. Vadinasi, tai, kas mus skiria – smulku, žema, žemiška ir paviršutiniška. Taigi, tokios būsenos dabar esame.­
Iš tiesų esame viena bendra visuma. Nėra jokio skirtumo tarp mūsų. Mes – absoliučiai bendra, viena visuma. Visa tai yra Adam – viena bendra sistema, viena bendra siela ir nieko daugiau.
Būdami tokios pradinės būsenos, kuri vadinama „Begaliniu pasauliu“, mes nieko nejaučiame, kaip sėklos lašas, kuris patenka į gimdą, ir moteris tampa nėščia. Ką jaučia šis sėklos lašas? Nieko!
Tam, kad imtume vystytis, kad suvoktume, kas mes, sudužo bendra siela. Mes sudužome į šimtus, į tūkstančius milijardų skeveldrų. Šios skeveldros ir duoda mums atskirtumo jausmą, pertvaras tarp mūsų žemiškojo egzistavimo lygiu. Jeigu aš panaikinu pertvaras tarp savęs ir likusiųjų, tuomet pradedu jausti viską. Šias pertvaras sudaro penki noro lygmenys.
Tiek, kiek neutralizuoju šį egoistinį norą, atmetimo jausmą, mus skiriančią pertvarą, tiek imu jausti šviesas (nefeš, nešama, chaja, jechida). Štai ir viskas, nieko daugiau nėra! Mes egzistuojame egoizmo viduje, ir tai, ką jaučiame jame, ir yra mūsų pasaulis.
Sunaikinkime visas pertvaras tarp mūsų ir tada suvoksime bendrą visumą. Kūnas nustos egzistuoti. Jis išnyks iš mūsų jutimo organų, tada save jausime kaip vieną bendrą norą, pripildytą vienos bendros Šviesos. Tai pasiekiama tik tarp mūsų.

Iš pirmos Europos kongreso pamokos 2012 m. kovo 23 d.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kurgi tavo unikalumas?

Individualumas – susiliejant

Individualumas – būtent dvasiniame pasaulyje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>