Nelygybės veiksnys

Krizė, globalizacija

Nuomonė (sociologijos profesorius R. Vilkinsonas, nelygybės pasaulyje tyrinėtojas): Visi tyrimai rodo, kad išsivysčiusių šalių socialinių problemų (nusikalstamumas, narkomanija, ankstyvas nėštumas, dvasinės ligos) šaknis − vienas veiksnys: dešimteriopai besiskirianti socialinė nelygybė.
Egzistuoja nenuginčijamas ryšys tarp socialinės nelygybės laipsnio ir neramumų. Vargšai užpuola turtingus ne todėl, kad jie neturtingi, o todėl, kad jiems svarbus socialinio statuso skirtingumas, kurį nulemia pajamų lygmuo ir „nepagarba“ savo padėčiai. Labiausiai paplitusi dingstis prievartai – pažeminimas. Neramumai įsiplieskia vargingiausiuose rajonuose ir yra nukreipti į statusą apibrėžiančių bei turtuolių ir vargšų gyvenimą skiriančių prekių plėšimą.
Komentaras: Net būdami aprūpinti, žmonės jaučia neviltį, nes gamta vis labiau iššaukia juose šį jausmą. Perspektyvos nebuvimas, tuštuma, kurią būtina užpildyti, verčia žmogų daryti viską, kad tik neliktų šios būsenos.
Vargšams atrodo, kad turtingieji tai turi, kad turtu galima užpildyti save. Bet viskas sąlygiška ir todėl tik abipusis supratimas, laidavimas , pagarba, vienybės jausmas galės nuraminti pasipiktinimo bangas visuomenėje. O tai pasiekiama auklėjant, ugdant žmones per žiniasklaidą.

Daugiau šia tema skaitykite:

1,3 milijardo bedalių

Nelygybė – visų problemų šaltinis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>