Atramos taškas

Dvasinis darbas

Aplinka − tai savęs taisymo priemonė, o savęs taisymas − priemonė pasauliui taisyti. Juk nors truputį save keičiantis žmogus keičia ir visą pasaulį.
Archimedas yra pasakęs: „Duokite man atramos tašką ir aš apversiu Žemę.“ Sunkiausia ir yra surasti tą tašką. Turėdamas tvirtą atramą gali „apversti“ visą Žemės rutulį.
Tarkim, kairioji svirties pusė yra metro ilgio, o dešinioji − milijono ar milijardo metrų. Tada net ir veikdamas vieno gramo jėga apversi pasaulį.
Herojumi reikia būti ne kiekybės, o kokybės atžvilgiu. Reikalas tas, kiek dvasiniai dalykai tau svarbesni už materialius, t. y. kiek vidus svarbesnis už išorę. Tai ir reiškia, kad pasirenki atramos tašką. Jeigu savo akyse pakankamai išaukštinai dvasingumą išorės atžvilgiu, tada nesvarbu kiek „sveria“ mūsų pasaulis − tu turi svirtį jam apversti. Štai tokia tad „dangaus mechanika“.

Iš 2012 m. balandžio 19 d. pamokos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>