Faraono piramidė

Krizė, globalizacija

Nuomonė (S. Perezvencevas, istorijos mokslų daktaras, profesorius): Svarbios dabartinių globalių krizės reiškinių priežastys – dvasinės ir dorovinės. Pagrindinė sėkmingo šiandienos visuomenės funkcionavimo sąlyga – nesutramdomas vartojimas. Tai verčia skolon gyventi paprastus žmones, bankus, kompanijas, net valstybes ir ištisus regionus.
Nuolat augant vartojimui išauga prekių ir paslaugų rinka. Tų, kurie pirmieji pradėjo gyventi skolon, smarkiai pakilo gyvenimo lygis, jie įgijo ekonominę ir politinę įtaką, gali ir kitiems brukti tokį patį gyvenimo būdą. Taip atsirado „globali ekonomika“ – pasaulinio masto vartotojiška visuomenė.
Vis dėlto ši „globali ekonomika“ – iš esmės tradicinė „piramidė“, kurios sėkmė priklauso nuo vis naujų dalyvių įviliojimo į „piramidinius“ ekonominius santykius. Tų dalyvių sąskaita piramidės organizatoriai turi galimybę didinti savo gerovę ir politinę įtaką.
Vis dėlto bet kuri ekonominė piramidė turi savo natūralias ribas – neįmanoma visiems ir visą laiką gyventi skolon. Kai „piramidė“, vadinama „globalia ekonomika“, apėmė praktiškai visą pasaulį, pasireiškė natūralus jos ribotumas ir kilo globali krizė. Visas pasaulis juk negali gyventi skolon.
Komentaras: Piramidė – kaip simboliškai tai siejasi su mūsų egoizmu – faraonu, kuris ją sau pastatė ir pats nuo jos mirs, ir bus joje palaidotas kartu su savo palyda! O Israel, kas išvertus iš hebrajų kalbos reiškia „visi, siekiantys pakilti virš savo egoizmo“ – faraono – į Kūrėjo lygį, t. y. į davimą ir meilę, išeis iš jo valdžios į Šviesą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Žmonijos sąskaitoje − minusas

Kelias į poapokalipsę

Krizė – ne vaistas, o postūmis išsitaisyti

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>