Religija ir integracijos procesas

Kabala ir religija

Europos kongresas. Parengtinė pamoka

Klausimas: Kokią vietą integracijos procese užima religija, ir ar galima visų pasaulio religijų integracija?
Atsakymas: Savo gyvenimą pradėjau, būdamas biomedicinos kibernetikos specialistu. Po to apgyniau daktarinę filosofijos disertaciją, tapau ontologijos ir pažinimo teorijos profesoriumi, tuo užsiimu jau daugybę metų. Aš nematau jokio religijos ir integraliosios metodikos, apie kurią mes šiandien kalbame, ryšio.
Religijos, bendrai paėmus, kalba apie tai, kad reikia tapti integraliai susijusiam su kitais, būti teisingam, geram visiems, pamilti artimą ir t. t. Bet, iš tikro, jie apie tai tik kalba – realiai tai niekur neįgyvendinama. Be to, religijoms būdingi įvairūs ritualai, tikėjimas, ko mūsų metodikoje nėra. Ji kreipiasi į žmogų, tarp kitko, į visus žmones pasaulyje todėl, kad visa žmonija integrali, tarpusavyje susijusi.
Todėl nemanau, kad čia yra vietos religijai. Tai kiekvieno asmeninis reikalas, nes tikėjimas visai netrukdo ir neprieštarauja mūsų metodikai. Taigi, galima būti bet kurios religijos adeptu ir tuo pačiu užsiimti integraliuoju persiauklėjimu.

Iš 2012 m. kovo 22 d. parengtinės Europos kongreso pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

Koks jūsų požiūris į religiją?

Religija pasitraukia kartu su žmonijos vaikyste

Kabala ir religija

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>