Ateityje – masių nepasitenkinimas

Krizė, globalizacija

Nuomonė: (A. Kudrinas, buvęs Rusijos Federacijos finansų ministras): Korporacinės struktūros Europoje ir pasaulyje nusimatė skolų krizės scenarijų, augimo mažėjimą, naftos paklausos menkėjimą ir yra pasiruošusios. Europos CB atliekamas šalių skolų pirkimas – priverstinė priemonė, dėl kurios šalies skolų nemažėja. Jei dar metus recesija tęsis, tai problemą teks spręsti panaudojant dar didesnius stabilizavimo fondų, TVF išteklius.
Artimiausiu metu Europos šalims teks apsispręsti mažinti biudžeto išlaidas, – priešingu atveju augs valstybės skolos ir taps neįmanoma jų valdyti. Europos ekonomikos gelbėjimas papildoma emisija ir infliacijos augimu yra labiau tikėtinas. Jei ekonomikai remti bus palaikoma emisija, visa tai galiausiai pereis į infliaciją ir smogs tikrosioms visuomenės pajamoms. Infliacija išgelbės pramonę, bet sumažins gyventojų pajamas.
Komentaras: Tačiau šiais metodais taip pat nieko neišspręsime, tad ateityje laukia nepasitenkinimo bangos ir pilietiniai karai, jei tik valdantieji neįžiebs pasaulinių pjautynių!
Būtina pertvarkyti visuomenės, pramonės, ekonomikos sistemas saikingam vartojimui, integraliam švietimui ir auklėjimui, susivienyti prieš bendrą priešą – vartotojišką požiūrį į pasaulį, gamtą, aplinką.
Reikia iš anksto auklėti žmones, keičiant egoistinį požiūrį į visuomenę, jos prioritetai, gyvenimo vertybės ir nauji orientyrai – integralūs. Tik tokiais pokyčiais užsitikrinsime ateitį sau ir vaikams. Kitu atveju – ateities neturime.

Daugiau šia tema skaitykite:

Europą gali išgelbėti tik visiška integracija

Protingo vartojimo visuomenė

Sėkmė – ne gerovės augime, bet jos paskirstyme

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>