Mūsų draugas egoizmas

Integralus auklėjimas, Vyras ir moteris

Klausimas: Kai jauni žmonės, vyras ir moteris, planuoja ateitį, jie svajoja apie tai, kaip gyvens. Ar gali sutuoktiniai integralaus auklėjimo grupėje aptarinėti, kaip turėtų atrodyti integrali šeima, kad kiekvienas papildytų paveikslą savo matymu?
Atsakymas: Tai ir šiandien naudinga. Kurdami idealios šeimos modelį, turime suprasti savo egoistinę prigimtį ir objektyviai į ją žiūrėti. Jeigu galiu objektyviai atsiverti prieš savo žmoną, prieš ją save „apdoroti“, o ji man dar iš savo pusės išsakys, kas aš toks, ir atvirkščiai, tai suprasdami vienas kito požiūrį, įpročius, paskatas − viską, ką mums davė ir įskiepijo gamta, stengsimės pakilti virš viso šito į visiškai naują tarpusavio santykių sistemą.
Mes neimsime vienas kito laužyti, nes sukursime šį tą bendro – tai, kas patogu ir gera mums. O visi mūsų neigiami vidiniai egoistiniai proveržiai, atvirkščiai, automatiškai susivienys aukščiau.
Pradedame suprasti, kad jeigu nebūtų mūsų egoizmo, negalėtume užmegzti tarpusavio kontakto. Bet dėl to, kad virš jo statome mūsų bendrą antstatą, jis tampa mūsų kolega, draugu, pagalbininku, palydovu, veikiančiu tarsi prieš mus, bet iš tikrųjų rodančiu, kad būtent jam priešindamiesi, „išversdami“ jį mūsų tarpusavio santykiuose mes kuriame naują šeimą, naują antiegoistinę bendruomenę.
Šioje bendruomenėje egoizmas atlieka svarbiausią vaidmenį, nes be jo nieko negalėtume padaryti. Jis yra gamtos medžiaga, specialiai įskiepyta mums. Kuo žmogus skiriasi nuo gyvūno? Būtent tuo, kad metai iš metų, iš kartos į kartą jame auga egoizmas. Panaudodamas egoizmą, bet tik atvirkščiąja puse, mes tarp mūsų sukuriame abipusį ryšį: vietoj atstūmimo – suartėjimą, vietoj atsiskyrimo ir neapykantos – meilę. Čia ir visa esmė.

Iš 2011 m. gruodžio 14 d. pokalbio apie integralų auklėjimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Šeimyniniai santykiai

„Šeimos kūrimo“ kursai

Integralios šeimos paslaptis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>