Nauji seni norai

Krizė, globalizacija

Nuomonė: Kartais su nostalgija prisimenu tarybinius laikus − bet ne represinį režimą ar amžiną deficitą, o gyvavusį tuo laiku tikėjimą ateitimi, žmonių širdingumą ir gerumą. Todėl aš, senstantis optimistas, gyvenantis permainų laikais, noriu pirmyn, į praeitį, kad ateitų laikas, kai būsime tokie geri ir besidžiaugiantys gyvenimu kaip aštuntajame dešimtmetyje ir kartu šiuolaikiškai laisvi, sotūs ir gražiai apsirengę. Galbūt tai utopija. Bet dėl jos man ir norisi gyventi.
Komentaras: Visa, kas gera ir paslėpta, galime surinkti tik iš anksto sąmoningai susijungdami, o tam reikia to, ko nebūta nė viename bandyme sukurti anti-egoistinę (nukreiptą prieš prigimtį) visuomenę:
1. Prigimtinė sąlyga − visiškai išsivysčiusio egoizmo buvimas, jo įsisąmoninimas kaip žalingo visai mūsų civilizacijai.
2. Integralaus auklėjimo atskleidimas, tai priemonė pakeisti žmogų ir visuomenę iš egoizmo į altruizmą, pasitelkus gamtos savybę (OM), o ne per prievartą.
Kuo anksčiau sau ir kitiems atskleisime šitą galimybę, tuo labiau sumažinsime kančias ir pagreitinsime vieningos integralios žmonijos kūrimą. Tai užprogramuota mūsų vystymosi procese kaip mūsų kita pakopa, tačiau kokiu būdu ją pasieksime − kančių keliu nenoromis ar sąmoningai siekdami − rinktis mums, naudojantis savo laisva valia.

Daugiau šia tema skaitykite:

Visuotinės pusiausvyros dėsnis

Solidarumas su Šviesa

Bet kokiam užsispyrimui yra ribos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>