Sumaištis dėl kabalos

Kabala ir religija, Klausimai ir atsakymai

Klausimas: Pakomentuokite, koks skirtumas tarp Jūsų kabalos ir Bergo kabalos?
Atsakymas: Tai jau pakomentavo Rabašas (rabi Baruch Šalom Alevi Ašlagas, vyriausiasis Baal Sulamo sūnus, jo pasekėjas ir tęsėjas): Bergas sujungė kabalistinius terminus, chasidutą ir mistiką. Jis sukūrė mišinį, kuris nuramina žmogų, tačiau jo neištaiso. Kabala užsiima žmogaus egoizmo taisymu.
Visi Bergo mokyklos patarimai ir pamokymai – ne daugiau, kaip psichologinis raminimas, kad palengvintų gyvenimą, suteiktų vilties, o ne padėtų išsitaisyti, atskleistų žmogui Kūrėją.
Netgi Bergo kabalos apibrėžimas visiškai kitoks negu jo „mokytojo“ Baal Sulamo. Tačiau jis tinka masiniam pardavimui, kaip ir atributai, kuriuos jis parduoda, tikindamas, kad juose slypi aukščiausioji jėga, o ne psichologinis poveikis.
Bergo požiūris į tai, kas vyksta: reikia įsikurti kuo patogiau šiame pasaulyje, pašalinti blogį, nors jis, kaip mums žinoma, kyla iš Kūrėjo, jį turime ištaisyti savyje.
Vietoje to, kad taisytumėtės ir per save siektumėte Kūrėjo, jums patariama pašalinti kliūtis, kurias specialiai siunčia Kūrėjas, siekdamas priartinti žmogų prie savęs, Bergas ragina gyventi ramiai. Tai – šundaktariavimas arba religija, tačiau jokiu būdu ne kabala, kuri yra mokslas apie egoizmo ištaisymą, kuri moko mylėti artimą kaip patį save, kad taptume panašūs į Kūrėją.
Žr. B. S. straipsnį apie kabalą „Kabalos mokslo esmė“, „Religijos esmė ir jos tikslas“ ir kt.

Daugiau šia tema skaitykite:

Klausėte? – Atsakau … – 13

Kabala pakeis viską

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>