Bendra dvasinės energijos talpykla

Dvasinis darbas, Grupė

Kad ir kaip sudėtinga atrodo pasiekti dvasines aukštumas, iš tikrųjų nėra nieko paprasčiau. Įsivaizduokite sistemą, kuri absoliučiai vieninga, susitelkusi, susijusi visomis dalimis, mažiausiomis dalelytėmis. Viskas veikia harmoningai ir siekia vieno tikslo – viskas nukreipta vienybės, ryšio, bendro tikslo, t. y. Kūrėjo, esančio tarp mūsų, link.
Dėl savo nuolatinių pastangų harmoningai susijungti tarpusavyje, atskleidžiame Jį, kaip šios atsiradusios pusiausvyros pasekmę. Rasdami harmoniją savo noruose, galop atskleidžiame pripildančią juos Šviesą.
Kūrėjas mumyse! Mes ir dabar esame Begalybės pasaulyje, tad imkime ir atskleiskime nors pačią pirmąją, pačią paprasčiausią ir mažiausią šios tobulos būsenos pakopą. Atskleisti ją – vadinasi –atitikti ją, susilyginti savybėmis, pasiekti pusiausvyrą su ją pripildančia Šviesa kad ir pačioje pirmoje pakopoje – pasaulio Asija Nefeš de-Nefeš de-Nefeš.
Tam reikia pasiekti visų bendro indo dalių lygybę. Tačiau kaip tai pasiekti, jei lygybės neįmanoma išmatuoti? Išmatuoti galima tik skirtumą tarp vieno ir kito – deltą. O jei daiktai vienodi, tai negalime jų įvertinti, nes prarandame matavimo skalę. Kaip galima palyginti dvi absoliučiai juodas spalvas arba baltą su balta? Vertinimui reikalingas koks nors skirtumas.
Vis dėlto, privalome pasitikrinti savo lygybę, juk jeigu aš nesu visiškai lygus kitam, tai negaliu savęs laikyti jo draugu – tarp mūsų nėra atviro abipusio ryšio. Todėl mums būtinos dvi savybės: gavimas ir davimas. Turiu duoti grupei, kaip didesnis mažesniam, perduodamas jiems tikslo didingumą, Kūrėjo ir draugų svarbos suvokimą. Kartu turiu nusižeminti, suvokti juos kaip didžiausius kartos žmones, kad iš jų gaučiau įtaką ir palaikymą.
Kitaip tariant, pasiekiu didžiausią davimą ir didžiausią savęs sumenkinimą. Tarp šių dviejų maksimumų pajaučiu lygybę. Negaliu sukurti lygybės savaime, paprasčiausiai laikydamas save lygiu, – tokia lygybė nieko verta. Lygybė atsiskleidžia tik kaip dviejų ekstremalių būsenų (pačios aukščiausios ir pačios žemiausios) pasekmė.
Kai visi grupėje dirba taip: maksimumas ir minimumas, viską atiduodami grupei ir gaudami jos jėgą, pabudimą, įkvėpimą, – susijungia tarsi vienu atviru kanalu. Anksčiau mus vieną su kitu jungė kanalai, kuriais tekėjo energija, tačiau dabar visi jie susilieja į vieną didelį telkinį, –atsiveria vienas bendras rezervuaras.

Iš 2012 m. gegužės 15 d. pamokos pagal Rabašo laišką

Daugiau šia tema skaitykite:

Savęs anuliavimo kriterijai

Tokia paprasta mechanika

Draugavo du draugai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>