Pernelyg didelės taupymo priemonės kenkia visai ekonomikai

Krizė, globalizacija

Nuomonė (Polas Krugmanas, Nobelio premijos laureatas) (pastebėjimai skliausteliuose – mano): …Nuo krizės pradžios praėjo ketveri metai. Ekonominis kritimas sustabdytas, o kilimas niekaip neprasideda. JAV bedarbystės lygis šiek tiek sumažėjo (tai tik priešrinkiminė ekonomika), o Europoje jis auga, tačiau nedarbo lygis kaip ir anksčiau per aukštas ir nutolęs nuo paskutiniųjų metų rodiklių. Milijonai amerikiečių yra sunkioje padėtyje, jaunimo šansai turėti geresnę ateitį sulig kiekvienu mėnesiu blogėja. Ir viso šito galima buvo išvengti (visada viską po laiko paprasta išspręsti).
Faktas tas, kad turime ir žinių, ir priemonių susidoroti su šia krize (realybė rodo priešingai!). Jeigu taikysime išbandytus ekonominius principus, kurių teisingumą dar sykį patvirtino neseniai praėję įvykiai (kurie būtent ir atvedė mus į krizę), jau greitai, galbūt po dviejų metų, vėl pasiektume visišką darbo rinkos užimtumo lygį (kad toliau eikvotume resursus, gamintume nereikalingus, dirbtinus, greitai gendančias prekes − ir kad tik susirinktume žalius popierėlius į sąskaitas).
Ir jeigu krizė vis dar nenugalėta dėl mąstymo tikslumo nebuvimo ir politinės valios trūkumo (nesuprantama krizės prigimtis ir dėl to jos sprendimas). Mes, ekonomistai ir politikai, kaip ir įprasti piliečiai, turime padaryti viską, kad ištaisytume tas klaidas  (norint sukurti išėjimo iš krizės teorijos ir praktikos planą, būtina pradėti mąstyti ne tik apie gavimą, bet ir apie davimą, o tam reikia iš anksto ištaisyti savo egoizmą į altruizmą). Mes galime užbaigti krizę, ir turime palaikyti tą politiką, kuri yra nukreipta būtent į tai (apie šį ištaisymą PER ŽMOGŲ ir kalba kabala).

Daugiau šia tema skaitykite:

Nedarbas eurozonoje pasiekė rekordinį lygį

Badmetis ar klestėjimas?

Bedarbystės problema

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>