Socialiai determinuota internalizacija

Realybės suvokimas

Nuomonė: Asmenybės vystymasis galimas tik dviejų procesų vienybėje: išorinio – socialinio ir vidinio – asmeninio. Bet kurios išorinės priežastys ir veikla veikia žmogų ne betarpiškai, o persilaužia per vidines sąlygas.
Internalizacija yra vertinama kaip socializacijos mechanizmas – socialinės patirties įsisavinimas. Vadinasi, asmenybės atžvilgiu svarbūs du procesai: išorinis ir vidinis – kitaip tariant, perkeliant išorinę aplinką į vidinę asmenybės erdvę, žmogus turi vėl pereiti nuo vidaus į išorę, sąveikaudamas su socialine aplinka, kuri suteikia galimybę suformuoti savo vidinį gyvenimą.
Komentaras: Pagal kabalistinę pasaulėžiūrą visa, kas suvokiama, yra tik žmoguje. Toks kabalistų požiūris visiškai sutampa su kvantiniu pasaulio suvokimu. Todėl belieka nagrinėti išorinį ir vidinį suvokimą asmenybėje ir galimybių derinimą tarpusavyje bei su jų šaltiniu – Kūrėju.

Daugiau šia tema skaitykite:

Taškas tarp įsibėgėjimo ir šuolio

Globalus viduje

Suvokimo dekoderis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>