Bėgimas nuo kvailo karaliaus

Dvasinis darbas

Klausimas: Jeigu aš jau jaučiu Kūrėjo svarbą, tai ką turiu padaryti, kad su Juo susivienyčiau?
Atsakymas: Mumyse be perstojo vyksta kova dėl to, kas valdys: Kūrėjas ar Faraonas, mūsų pačių egoizmas. Bet jeigu žmogus jau jaučia Kūrėjo didingumą, tai daugiau jam nėra apie ką klausinėti. Jis darys viską, kas tik įmanoma, kad nuolat augintų šį didingumo jausmą. Tada jo noras mėgautis visiškai persijungs į darbą dėl Kūrėjo, jis išsilaisvins nuo rūpinimosi savimi.
Jeigu davimą laikau svarbiu, tai iškart randu įvairių galimybių dirbti dėl jo, ir man nekyla klausimų, ką daryti. Svarbos pojūtis atveria man visus kelius ir priemones.
Nes iki tol egoizmas mane laikė sukaustęs, dirbau tik jam. Kiek vietoje mano egoizmo atsiskleidžia Kūrėjo svarba, tiek aš jau galiu dirbti Jam.
Viską lemia žmogaus noras, kūrinio medžiaga. Šis noras sugeba dirbti tik dėl to, ką laiko svarbiu. Todėl mums svarbiausia išsiaiškinti, kas svarbiausia: senas ir kvailas karalius, kurio valdose mes gimėme, ar protingas ir vargšas vaikas – tai yra davimo noras ir Kūrėjo didingumo pojūtis, kurį galime savyje išauginti.

Iš 2012 m. birželio 1 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį.

Daugiau šia tema skaitykite:

Ieškant tvirto pagrindo

Laiptai, vedantys į savąją gelmę

Kur ieškoti Kūrėjo?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>