Visos nelaimės iš karto

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Indija, antra pagal gyventojų skaičių ir dešimta pagal ekonomikos apimtį pasaulio valstybė, susidūrė su situacija, kurią galima pavadinti ekonomine krize. Šalies BVP augimas labai sulėtėjo, šokiruodamas investuotojus ir analitikus, o rupija krito iki minimumo dolerio atžvilgiu.
Krizė Indijoje gali tapti naujos recesijos visame pasaulyje katalizatoriumi. Kinijos padėtis taip pat nedžiugina: pramonės gamybos indeksas gegužės mėnesį nukrito ir artimiausiu metu reikia laukti visos ekonomikos smukimo. Lygiagrečiai blogėja padėtis Europoje. Graikija – ant bankroto ribos, Ispanija artėja prie bankroto. Europos politikai, kaip ir anksčiau, negali sukurti kovos su krize strategijos. Bet kokiu atveju euro zonai gresia recesija, o problemos atidedamos spręsti ilgam laikui ir kaupiasi toliau.
Indija yra viena iš didžiausių pasaulio importuotojų ir jos susilpnėjimas patrauks paskui save JAV, Kiniją, ES ir naftos eksportuotojus. Domino efektas suveiks dar iki 2012 metų pabaigos. Tokiomis aplinkybėmis biržų griūtys ir viso pasaulio kritimas į pakartotinę recesiją yra labiau negu tikėtinas.
Komentaras: Man ypač patiko viena frazė: „Europos politikai, kaip ir anksčiau, negali sukurti kovos su krize strategijos“. O jie ir nepajėgūs to padaryti, todėl ir nesuprantamos žmonių, kurie to tikisi, viltys! Problemos neišspręsime veikdami savo prigimties rėmuose, remdamiesi protu ir mokslais, nes ji kilo dėl mūsų prigimties krizės – dėl egoizmo. O jį ištaisyti galima tik integraliuoju auklėjimu, kurį siūlo kabala.

Daugiau šia tema skaitykite:

Visi – už susijungimą, o kaip?

Eksperto nusivylimas…

Atlygis už krizę: Graikijoje kyla nacionalistinės nuotaikos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>