Europiečius užklupo būsto problemos

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Dalis europiečių dėl krizės prarado savo namus ir darbą. Nukentėjusieji gyvena palapinių stovyklose, priekabose bei pigiuose viešbučiuose. Tokius žmones vadina „dirbančiais vargšais“: jie sugebėjo rasti tik socialinį darbą už minimalų darbo užmokestį.
Jų skaičius artimiausiu metu augs, nes vyriausybės taupo biudžeto lėšas, o tai kenkia ekonomikos aktyvumui ir augimui. Europos rinkoje dėl krizės labiausiai nukentėjo jaunimas.
Ne tik Graikija ir Ispanija nėra pasiruošusios spręsti socialines problemas, bet ir pasiturinčios Prancūzija ir Vokietija. Prancūzija – turtinga šalis, tačiau dirbantys vargšai gyvena XIX a. sąlygomis. Jie negali susimokėti už šildymą bei aprangą savo vaikams, kartais penki žmonės gyvena 9 kvadratinių metrų plote.
Komentaras: Gaila, kad dėl vyriausybės trumparegiškumo ir jų politinės valios stokos kenčia liaudis, o ne pačios vyriausybės. Juk integracija, vienijimasis – tai ne šiaip sau žodžiai, o visuomenės būsena! Integralios Europos tėvai į tai neatkreipė dėmesio, norėjo pasiekti savo egoistinių tikslų be visuomeninių pokyčių.
Reikia vienytis, nepaisant, virš visų prieštaravimų – kitaip „eurosąjunga“, kuri niekada ir neegzistavo, sugrius, palaidodama po savimi visą išsivysčiusią Europą. Dar ES sukūrimo pradžioje rašiau, kad sąjungai reikalingas:
Auklėjimas: auk-lėjimas – „kuo augini / peni“ žmogų (hebr. chinuk), kol žmogus dar nesusi-forma-vęs, auklėja / formuoja vaiką normomis, rėmais, kurdami jam aplinką, pratimus, iki 13 metų. Lygiagrečiai, priklausomai nuo auklėjimo įsisavinimo, vyksta apmokymas.
Apmokymas: ap-mokymas (hebr. lemida), žmonijos įgytos patirties įsisavinimas. Taip žmogų atvedame prie švietimo.
Švietimas: švietimas / forma-vimas, ateities formos, kitaip sakant, gebėjimo mąstyti apie ateitį, eiti pirmyn, išryškinimas (apšvietimas).

Daugiau šia tema skaitykite:

Jaunimo nedarbo problemos sprendimas?

TDO: jaunimo bedarbystė tris kartus viršija suaugusiųjų

Ekonominis nuosmukis gilina Europos politinę krizę

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>