Eurokomisijos vadovas prašo padėti pinigais, o ne patarimais

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Didysis dvidešimtukas reikalauja, kad po rinkimų Graikijoje europiečiai pagaliau išspręstų skolų krizės problemą. Tačiau Briuselis pageidauja ne patarimų, kaip kovoti su krize, o konkrečios pagalbos. Kad grįžtų pasitikėjimas rinkose, būtina labiau kovoti su skolų krize euro zonoje.
Savo indėlį privalo įnešti kiekvienas kontinentas. Europos Sąjunga laukia iš dvidešimtuko pagalbos kovoje su skolų krize euro zonoje: „Mes niekam neleisime mūsų mokyti“. Eurokomisijos vadovas pareiškė, kad krizė gimė ne Europoje, o jos priežastimi tapo netradicinės technologijos kai kuriuose JAV finansinės rinkos segmentuose. Tai ir įtraukė Europos bankus į krizę, tačiau Europa nekaltina JAV, o siekia bendrauti ir spręsti problemas.
Komentaras: Jokie perpylimai nepadės beviltiškam ligoniui todėl, kad dėl neteisingos diagnozės liga tik sunkėja – bet tai ir yra svarbiausia – kad kuo greičiau išaiškėtų klaida ir galima būtų ją suprasti ir ištaisyti.
Bėda ta, kad bendruomenę kažkada valdė karaliai ir carai, po to – politikai, o šiandien – turtuoliai. Iš vienos pusės tai gerai, nes norėdami tik praturtėti jie sulaiko politikus nuo karo, bet iš kitos pusės, kai susiklosčius naujomis visuomeninėmis aplinkybėmis jų praturtėjimo metodika nebeveikia, jie nežino, ką toliau daryti, o atsisveikinti su buvusiomis galimybėmis nenori, nesupranta, kad reikia keisti valdymo būdą.
Būtina keisti vertybes, prioritetus, orientyrus, o jie dar to nesupranta. Štai čia ir būtų mūsų tragedija, jeigu neturėtume integraliojo švietimo ir auklėjimo metodikos, kuriai nereikia viršūnių pritarimo, kuri įgyvendinama iš apačios į viršų, pradžioje masėse, o po to, tam tikra prasme priverstinai – viršūnėse.

Daugiau šia tema skaitykite:

G8 formatas išsisėmė

Paskubėjome! – O dabar?

ES – naujas krizės įveikimo planas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>