Pasaulis be lyderio

Krizė, globalizacija

Nuomonė (The Wall Street Journal): Vis labiau mažėjant JAV įtakai, ryškėja chaoso požymiai. Daugeliui JAV įtakos silpnėjimas – trokštamas reiškinys. Vis dėlto JAV lyderystės slopimas dažnai sukuria vakuumą, kurį užpildo nemalonios asmenybės.
Leidinys įsitikinęs, kad JAV ekonominio nuosmukio galima išvengti. Reikalingas prezidentas, kuris  palaikytų JAV viešpatavimą kaip pageidautiną ir teigiamą reiškinį, o taip pat suprastų, kad kartais tam reikia tvirto vadovavimo. JAV tapus nebe lyderėms, chaoso požymiai visame pasaulyje – tai dar tik pati pradžia.
Komentaras: Gamta vysto mus pagal savo programą, kuri nežinoma nė vienam gudročiui šiame pasaulyje. Mes įžengėme į mūsų sąmoningo vystymosi laikotarpį kaip vaikai, kurie turi subręsti. Mes negalėsime ir toliau egzistuoti tik norėdami žaisti savo egoistiniais žaislais – kas turi jų daugiau, kuris stipresnis.
Vaikystė baigėsi, priešakyje – brandus požiūris į save ir pasaulį, kitaip teks susidurti su griežtais gamtos dėsniais. Lyderis gali būti tik tas, kuris suvokia žmonijai iškeltus uždavinius – žmonija privalo atskleisti evoliucijos dėsnį, suprasti, jog būtina pakilti aukščiau mūsų egoistinės prigimties, pasiekti davimo prigimtį, sukurti gerą visus žmones siejantį ryšį, įgyti aukščiausią gamtos savybę – meilę. Suvokiantysis ir gebantysis vesti pasaulį šio tikslo link turi teisę būti pasaulio prezidentu.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip žlugs pasaulinė ekonomika XXI amžiuje

Problema tik viena − tai mes patys!

Nauja krizė jau prasidėjo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>