Ar reikalinga kabala masėms?

Platinimas, Viena siela

Klausimas: Ar reikia pasakoti 99 procentams gyventojų apie kabalos mokslą? Jeigu taip, tai kokios bus pasekmės?
Atsakymas: Mes studijuojame kabalos mokslą, nes jis leidžia išspręsti mūsų problemą – norą būti susijusiems su Kūrėju, atskleisti Jį mūsų vienybėje, pagal ryšių ir panašumo dėsnį būtent tarp mūsų.
O kai mes susisiejame su 99 proc. gyventojų, tai kalbame tik apie žemišką susijungimą tokiu lygiu, kokiu jie nori. Į žmones visada reikia kreiptis, įvertinant jų norus. Todėl mes nieko nepasakojame apie kabalos mokslą, kuris jų netraukia, kuriam nejaučia poreikio – priešingai, tai juos tik atstumia.
Tačiau palaipsniui tai praeis. Bent Izraelyje, kur pasipriešinimas kabalai labai didelis, tai vyksta pakankamai greitai – žmonės daugmaž supranta, kad, iš vienos pusės, tai – kabala; iš kitos – laidavimas; iš trečios – apskritieji stalai, – ir visa tai eina kartu. Šiandien pati visuomenė, nepaisant mūsų baimių, geba suvokti integraliąją metodiką, ir tai jų neatstumia ir negąsdina.
Todėl ateityje jie ramiai reaguos į tai, kad jūs studijuojate kabalą, bet tik dėl savęs. Ir iš tikrųjų – dėl savęs. Tai – visų pirma.
Antra – jie supras, kad tai, ką jie norėtų sužinoti apie mūsų pasaulį, apie jo ištaisymą, apie tai, kaip tiesiog gerai gyventi šiame pasaulyje, pasirodo, kyla iš kabalos. Bet iki to laiko jie subręs tiek, kad pajaus pasaulio globalumą, pajaus, kad kabala kalba tik apie tai ir nėra religija, ne judaizmas ar dar kas nors, o tiesiog mokslas apie visatą. Jiems bus lengva tai suvokti. Jie nestudijuos kabalos, bet bus patenkinti, kad tai, kuo užsiima, kyla iš universalaus senovės mokslo. Visa tai taps jiems viena bendra sąvoka.
Mums buvo sunku tai suvokti, nes siekėme suvokti kažką aukštesnio: Aukštesnįjį pasaulį, Aukštesniąją jėgą, o jiems tai bus labai paprasta. Jie tai suvoks greitai.

Iš 2012 m. birželio 19 d. pokalbio per pietus Toronte

Daugiau šia tema skaitykite:

Begalybę pasieks kiekvienas

Be pasipriešinimo

Teisingas vokas gamtos žiniai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>