Mersedesas už 10 dolerių

Integralus auklėjimas

Integralusis švietimas – tai labai rimtas instrumentas, turintis ypatingą, mūsų atskleidžiamą jėgą. Tai susijungimo jėga, kuri mus išgelbės nuo visų problemų: bado, saugumo trūkumo, negalavimų, vaikų keliamų problemų, šeimos iširimo. Žmogus eina į integraliojo švietimo kursus norėdamas sužinoti, kaip išspręsti visas šias problemas.
Ir visa tai tik per penkis susitikimus – tai tas pats, kaip nusipirkti mersedesą už 10 dolerių! Juk mes ruošiamės įgyti vidinės susijungimo jėgos, kurią pasitelkę galėsime visko pasiekti: pusiausvyros, harmonijos, bendro ryšio. Tai tikrasis turtas.
Jeigu žmonės vienijasi kokiame nors fabrike, tai yra naudinga net įmonės savininkui, nes  pakyla darbo našumas, o išvengiant ligų, barnių ir ginčų sumažėja prastovų.
Žmogus turi nuo pat pradžių suprasti, kas tai per programa ir ką jis gali joje dalyvaudamas laimėti. Tuomet žmogus bus pasiruošęs įsitraukti į šį žaidimą. Esame suaugę žmonės ir užsiimame labai svarbiu reikalu, ruošdamiesi įgyti ypatingos jėgos, esančios gamtoje ir slypinčios mūsų susivienijime.
Tai pati viršiausia jėga, kuri aukščiau už viską. Juk visos kitos jėgos pavienės – o šios vienybės jėgos padedami galėsime išspręsti visas problemas.
Po kiekvieno pravesto seminaro reikia padaryti išvadas tam, kad įvertintume, ką pasiekėme. Pasiekėme susijungimo, pajutome, kiek tai naudinga, supratome, kaip nuo šio taško galėsime pradėti spręsti problemas, svarstyti įvairiausius klausimus, juos susieti ir nagrinėti  kompleksiškai.
Jau matome, kokios ekonomijos galime pasiekti susijungdami: savivaldybėje, statyboje, namuose bei šeimoje, darbe. Vienybės jėga suteikia mums galimybę atlikti pakeitimus visuose mūsų gyvenimo lygmenyse. Tokiu laipsniu, jog jeigu mes imsimės viską organizuoti ir taisyti iš apačios, savo lygmenyje, mūsų nejaudins tai, ką daro vyriausybė. Pakeitimai apačioje privers viršūnę valdyti naujai.
Mums tereikia iš apačios į viršų pakelti „atspindėtą šviesą“, t. y. susijungti tarpusavyje, kad ir dėl egoistinio tikslo – siekiant geresnio gyvenimo. Bet kuriuo atveju tai jau bus susijungimas – sudužimo ištaisymas. Ir taip visuotinu integraliuoju švietimu palaipsniui, keldami visus, mes reformuosime visuomenės atmosferą, kuri pasklis visur, išplis ir pakeis visą mūsų gyvenimą.

Iš 2012 m. birželio 29 d. pokalbio apie integralųjį auklėjimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Jėga, keičianti žmogų

Taip ir bus

Padaryti svetimą savu

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>