Europai gresia „prarastasis dešimtmetis“

Krizė, globalizacija

Nuomonė (Le Monde, finansininkas D. Sorosas): Per artėjančius šešis mėnesius bankams didele problema bus eilinis kreditų mažinimas. Eurozona ir bendroji Europos valiuta pavojuje – jų griūtis taptų katastrofa ES ir viso pasaulio šalims.
Europa sukurs euroobligacijas, pasieks didesnę ekonominę integraciją ir mokesčių koordinaciją. Vieningos Europos idėjai būtina suteikti naują impulsą! Mes matome, kaip užgimsta priešiškas santykis Europos atžvilgiu. Vien nacionaliniai sprendimai ištirpins europietišką idėją.
Komentaras: Finansininkai siūlo, o gamta turi savo planą ir viską veda į integraciją savo keliu – ne vienydama kapitalistus, o priverstinai jungdama žmones į vientisą organizmą. Krizė privers susivienyti visą žmoniją ir ne dėl materialios gerovės, o dėl protingu vartojimu subalansuoto gyvenimo pasaulinėje visuomenėje.

Daugiau šia tema skaitykite:

Europą gali išgelbėti tik visiška integracija

Krizė – ne finansų, o pasaulio

Visuotinė krizė – tai pernelyg didelio vartojimo krizė

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>