Iš ES – į darbą Rusijoje

Krizė, globalizacija

Pranešimas: ES ir visame pasaulyje bedarbių skaičius auga, o tai aštrina socialines problemas ir gimdo konfliktus. Nedarbo problema aktuali tiek išsivysčiusioms, tiek besivystančioms šalims – jose bedarbiai su aukštuoju išsilavinimu.
Prie nedarbo augimo, socialinio protesto ir netvarkos veda žiaurios ekonominės priemonės, kurių imasi daugelis valstybių. Pradžioje finansų, vėliau skolų krizė, ir antikrizinės ekonominės priemonės kasmet blogina padėtį ES.
Nedarbas ypatingai greitai auga jaunimo tarpe: Graikijoje, Ispanijoje, Portugalijoje bedarbių jaunimo tarpe daugiau nei 45 proc. Neišvystytos ekonomikos šalių patekimas į eurozoną, jų perėjimas prie bendros valiutos atvedė prie nukrypimų ekonominėse sistemose ir konkurencingumo praradimo.
Jeigu Rusija ir ES susitars dėl vizų režimo panaikinimo, tai europiečiai plūstelės uždarbiauti į Rusiją. Rusijoje: Ingušetijoje nedarbas 49 proc., Čečėnijoje – 35 proc., Tuvoje – 22 proc., o štai centre – 3,8 proc., Maskvoje – vos 1 proc, Sankt Peterburge – 1,3 proc.!
Komentaras: Štai per tokius alternatyvius veiksmus, migracijas pasaulis tampa vientisas, be sienų. Tačiau padėtis tik blogės, mat būtina pertvarkyti požiūrį į gyvenimą, iš dalies į darbą – dirbti reikėtų tik dėl egzistavimo, o laisvu metu užsiimti integraliu išsilavinimu ir vienybės puoselėjimu, tai sukurs mumyse šeštąjį jutimo organą, integralų pasaulio suvokimą – aukštesniojo pasaulio jautimą.

Daugiau šia tema skaitykite:

TDO: jaunimo bedarbystė tris kartus viršija suaugusiųjų

Badmetis ar klestėjimas?

Nedarbas eurozonoje pasiekė rekordinį lygį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>