Keičiame pasenusią programinę įrangą

Realybės suvokimas

Savo tarpusavio santykiuose su kitais turiu suprasti: pozityvi jėga yra mano išorėje, o negatyvi – manyje. Ne be reikalo pasakyta: „Žmogaus širdies skatuliai blogi nuo jaunystės.“  Tokia mūsų savęs ir pasaulio suvokimo problema. Mums savaime atrodo, kad pasaulis sugedęs, o mes elgiamės teisingai. Mes rūpinamės savimi, galvojame apie tai, kad mums būtų gerai, ir į viską žiūrime iš naudos pozicijų: kaip viską panaudoti savo naudai? Aš nuolatos rūpinuosi vienu dalyku: „Kaip pagerinti savo padėtį?“
Šis „varikliukas“, ši be pertojo mumyse veikianti vidinė programa ir yra egoizmas. Visus mano norus ir mintis, viską, kas man duota, ji varo viena kryptimi – naudotis pasauliu savo naudai.
Įsivaizduokime, kad mano techninė įranga – tai visi pradmenys ir gebėjimai, visos savybės, visas man duotų minčių ir norų potencialas, tada egoizmas – tai mano programinė įranga. Manyje įdiegta savęs patenkinimo programa. Pačios mano savybės nei geros, nei blogos, tačiau mane valdo egoistinė programa, verčianti jas naudoti savo gerovei ir kitų žalai, nes tai leidžia jaustis aukščiau aplinkinių.
Štai kas yra mūsų egoizmas, blogasis pradas. Pats pradas – tai techninė įranga, o blogis – tai programa, priedas.
O dabar aš turiu paversti šią programą priešingybe – iš blogio į gėrį. Pradas lieka tas pats – aš tik pertvarkau jo naudojimo būdą. Matau, kad, galiausiai, begalinis asmeninės naudos  vaikymasis tik kenkia man. Blogasis pradas – blogis – kenkia ir man pačiam. O kai padedamas aplinkos imu jį versti gerais santykiais su kitais, iš tikrųjų darau gera ir sau.
Kodėl taip išeina? Kodėl man gera, kai gerai elgiuosi su artimu, ir blogai, kai darau žalą jam?
Čia aš artėju prie tiesos, pradedu jausti, jog artimas ir aš – tai vienas ir tas pats. Taip ir mama „suauga“ su savo vaiku. Tai taip mus suartina, kad jaučiamės kaip viena visuma ir pasineriame į naują, neskaidomą tarpusavio santykių sistemą, nebematydami skirtumo tarp to, kas vyksta su artimu ir su manimi.
Tokiu būdu visa žmonija pavirsta viena šeima. Tegul ne iš karto, bet pradžia jau padaryta, ir mes jau suprantame šį metodą, kuris visiškai grindžiamas psichologija.

Iš 2012 m. liepos 11 d. 32-ojo pokalbio apie naują gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Pjesė, virstanti gyvenimu

Tik vienas dėsnis

Trūksta tik meilės

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>