Bendra jėga atskleisime dvasingumą!

Dvasinis darbas, Kongresai, įvykiai

Klausimas: Kaip mums dabar taip panirti, kad panertume iki dugno, ištrūktume ir atskleistume dvasingumą?
Atsakymas: Tik bendra jėga, nieko kito nėra. Tik bendra jėga! Tai vienintelė sąlyga. Ji išplaukia iš bendro gamtos dėsnio ir išveda mus į kitą lygmenį – panašumo į Kūrėją, Aukštesnįjį gėrio ir Meilės lygmenį.
Kitos metodikos nėra, ir nieko kito daugiau nereikia. Jūs patys tai jau žinote.
Juk mes egzistuojame kaip vienas bendras organizmas, kuris subyrėjo į dalis. Šias dalis, mums įdėjus pastangų, būtina surinkti į vientisą sistemą. Tikiuosi, kad tai galėsime padaryti. Tada, gyvuojant šiai vieningai sistemai, tą jėgą, kuri išryškės sistemoje kaip vienijanti jėga, t. y. kaip kraujotakos, nervų ir pan. sistema jausime kaip būsimą mūsų egzistavimo lygmenį: amžiną ir tobulą. Tai yra tai, ko mokomės iš teisingo pasaulio suvokimo metodikos – ne tai, ką jaučiame šiandien mūsų penkiais pojūčių organais, o tai, kas egzistuoja už mūsų, tai, ko nematome, nejaučiame, nesuprantame, nes suvokiame tik per penkias savo „skylutes“.
Turime pakilti į lygmenį, kuriame išeiname už mūsų kūno ribų. Todėl ir egzistuoja sąlyga: būti tarpusavyje susietiems, susirinkti kartu į vieną vientisą organizmą. Dėl šio tikslo ir subyrėjo jis į tokią daugybę dalių, norų. Kiekvienas iš mūsų – tai gabalėlis bendros mozaikos, lego, noro.
Jei pabandytume surinkti šį lego, tai negalėtume, juk iš anksto visos sistemos, visos susijungimo mechanikos nepažįstame, visa tai atlieka Šviesa. Tačiau, jei bandome tai daryti, tai atsižvelgdama į mūsų įdėtas pastangas, Šviesa pradeda veikti ir sutvarko šią sistemą. O mes jau jaučiame ją kaip vis vieningesnę, vis bendresnę, integralesnę, ir tiek pat jaučiamės egzistuojantys Aukštesniajame pasaulyje.
T. y. mūsų vidinis pojūtis, vadinams mūsų gyvūniniu egzistavimu, išlieka, nes gyvename kūne, jo penkiuose kūniškuose, gyvūninių pojūčių organuose. Tačiau papildomai pradėsime jausti pasaulį, kuris yra aplink mus – tai, ko dabar nejaučiame.

Iš 2012 m. rugpjūčio 16 d. pokalbio prieš Charkovo kongresą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>