Pasaulio pabaiga?

Krizė, globalizacija

Tyrimai (20 mokslininkų grupė iš 15 tarptautinių mokslinių įstaigų, žurnalas „Nature“) nekelia optimizmo – jie nurodo „neišvengiamą Žemės ekosistemos žlugimą“.
Greitai 39 proc. Žemės rutulio teritorijos staiga atsiras sąlygos, su kuriomis gyvieji organizmai dar nesusidūrė. Priežastis – žmonių rūšies spaudimas planetai. Jau 43 proc. Žemės ekosistemos  naudojama 7 milijardų gyventojų poreikiams patenkinti.
Problema – žmonės turi susivienyti, kad apsaugotų Žemę, savo namus, bet nėra vienos pasaulinės organizacijos, kuri kontroliuotų aplinkos apsaugos konvencijų įgyvendinimą.
Mokslininkai pasibaisėję savo tyrimų rezultatais: žmonija turi sumažinti gyventojų skaičiaus augimą, peržiūrėti socialines struktūras, sutelkti gyventojus jau tankiai apgyvendintose teritorijose, kad leistų Žemei atkurti gamtos pusiausvyrą.
Komentaras: O kaip tai atlikti nesusivienijus? Kaip galima susivienyti be integraliojo auklėjimo? Tik jis skirtas sukelti žmogui bendrumo troškimą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Pasaulis ant perpuvusio plausto

Kitos planetos neturime

Kodėl tai leidome?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>