Nebūkime protingesni už gamtą

Sveikata

Pranešimas (Jeilio medicinos centras): Natūralus gimdymas, skirtingai nei Cezario pjūvis, naujagimių galvos smegenyse sukelia išsiskyrimą tam tikro baltymo UCP2, kuris stimuliuoja smegenų struktūrų vystymąsi organizmo augimo metu ir  reguliuoja įvairias subrendusio organizmo smegenų funkcijas.
Kalbama apie baltymą, kuris reguliuoja tinkamą neuronų jungčių vystymąsi hipokampe – smegenų srityje, atsakingoje už trumpalaikę ir ilgalaikę atmintį, orientaciją erdvėje. Hipokampas taip pat dalyvauja formuojantis emocijoms.
Fiziologinis stresas natūralaus gimdymo metu inicijuoja aktyvią šio baltymo gamybą hipokampe. Cezario pjūvio atvejų daugėjimas žmonijai gali turėti ilgalaikių pasekmių.
Komentaras: Visa žmonijos problema ta, kad dėl savo egoizmo žiūrime į supantį pasaulį iš aukšto – kaip užkariautojai, o ne kaip partneriai. To pasekmė – gamtos sunaikinimas, genetiškai modifikuoto maisto kūrimas, nenatūralių visuomeninių ryšių užmezgimas ir kt. Krizė (kančiomis arba suvokimu) turi mus išlaisvinti iš egoistinio santykio su supančiu pasauliu ir atvesti į harmoniją su juo. Tik laikydamiesi gamtos taisyklių mes niekada nesuklysime!

Daugiau šia tema skaitykite:

Cezario pjūvis

Cezario pjūvis ir jo pasekmės

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>