Šeima – kaip visatos centras

Vyras ir moteris

Nėra didelio skirtumo tarp žmogaus pasiruošimo kurti teisingus vedybinius santykius ir santykius su visais kitais. Reikia turėti omenyje, kad teisinga santykių šeimoje sistema – tai stebuklinga galimybė pasikelti į naujo, ištaisyto pasaulio lygmenį.
Mums visiems reikės tai padaryti, kad pasiektume sėkmę visame kitame: versle, finansuose, garbėje, valdžioje, moksle, kad sugebėtume pamatyti pasaulį ir sureguliuotume jame ryšius, kad pasiektume laimėjimų smulkiuose sandoriuose ir tarptautinėje prekyboje.
Šeima – tai pati mažiausia, pasiekiamiausia ir nuolat veikianti laboratorija, kurioje žmogus gali dirbti, kiekvieną kartą keisdamas save ir kartu stebėdamas jam atsiveriantį pasaulį. Juk bandydamas pakeisti savo santykius su žmona, jis nedelsiant keičia sąlygas, lyg atlikdamas fizikinius ar cheminius bandymus, ir mato gautus rezultatus. Tada jis vėl keičia sąlygas, ir gauna naują rezultatą.
Tai mokslinis eksperimentas, kurio parametrai – mūsų tarpusavio santykiai.
Visas pasaulis nuo pat pradžių šitaip suformuotas, jeigu kalbame apie evoliuciją, poslinkį, galutinę formą, kurią turime pasiekti, norime to ar ne. Gamta turi programą ir galutinį tikslą. Veikiausiai, būtent todėl egzistuoja toks skirstymas į mažą šeimą, t.y. į sutuoktinių porą, ir platesnę, apimančią abiejų tėvą ir motiną, senelį ir senelę, visus kitus giminaičius. Toliau ratas dar labiau plečiasi iki visų mūsų pažįstamų, po to – to rajono, kuriame gyvename, miesto, šalies, tautos, o tada – kontinento.
Visas pasaulis skirstomas į tokius koncentrinius ratus, lyg plintančius ratilus. Ir visos bangos pradeda sklisti iš centro – šeimyninės poros. Todėl, jei sukursime teisingus vedybinius santykius, tai galėsime suderinti visų kitų rūšių santykius. Tai labai mums padės gyvenime.
Jei žinosiu, kaip pakeisti save ir sukurti visas įmanomas naujas santykių su savo žmona formas, o ji atitinkamai reaguos, būdama mano artimiausia aplinka, tai išmoksiu dirbti su visa likusia aplinka: darbe ir visose kitose vietose, kad užsitarnaučiau gerus atsakomuosius santykius.
Tai garantuoja žmogui sėkmę visuose ratuose, kuriuose jis yra. O iš esmės – tai svarbiausia gyvenime, nuo to priklauso, ar turi žmogus pinigų, garbės, valdžios, bendrai – sėkmės gyvenime, sveikatos. Tai lemia viską, nuo pačių artimiausių iki pačių plačiausių socialinių santykių visuomenėje, taip pat tarptautinius santykius tarp valstybių.
Jei tapsime naujais žmonėmis, kurie žino, kaip teisingai valdant save sukurti gerus atsakomuosius santykius su kitais žmonėmis, tai nebeatrodysime kaip šiandien – tarsi neprotingi vaikai, besipešantys smėlio dėžėje. Juk būtent taip dabar atrodo šalys ir ištisi kontinentai. Tada atsivers visiškai kitoks vaizdas.
Todėl, viskas, iš esmės, priklauso nuo to, kaip žmogus sugebės pasikeisti. Pats patogiausias ir palankiausias pasikeitimas įmanomas, rūpinantis šeima. Jei sutuoktiniai, dalyvaujantys integraliojo lavinimo kursuose pradės dirbti su savo santykiais, praktikuosis, jie išspręs bet kokias problemas.
Aišku, negalėsime išvengti apskritai visų pasaulio problemų, turėdami tiek porų, su kuriomis įmanoma dirbti. Juk pusė pasaulio – išsiskyrę ar vieniši žmonės. Tačiau porų yra pakankamai daug ir jos daro didžiulę įtaką likusiems.

Iš 2012 m. liepos 18 d. 31-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Prarastasis pagrindas

Apie šeimos žlugimą

Psichologinis cementas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>