Priežasčių skyryboms nėra

Vyras ir moteris

Klausimas: Jeigu vyras ir žmona studijuoja kabalą, tačiau jų santuoka yra ant skyrybų slenksčio – tai tik jų ar grupės problema? Kaip grupė turi į tai reaguoti: būti bešališka ar kažkaip bandyti išsaugoti šeimą?
Atsakymas: Asmeniškai aš manau, kad šeimoje negali būti rimtų priežasčių skyryboms.
Nors aš su savo žmona daugiau nei 40 metų nugyvenau labai nelengvai ir neteisingai, padariau daug klaidų, vis tiek neįsivaizduoju, kam žmogui reikia skirtis. Neįsivaizduoju! Kadangi iš anksto žinau, kad jokių pokyčių kitoje šeimoje taip pat nebus – viskas priklauso nuo tavęs.
Problema – kai abu skiriasi ir abu yra grupėje. Reikia, žinoma, bandyti išsaugoti šeimą, bandyti pakylėti juos aukščiau jų egoizmo, įpareigoti juos dirbti kiekvieną su savimi ir tarpusavyje. Aš manau, kad tai įmanoma, jeigu jie rimti žmonės ir iš tikrųjų eina tikslo link, o ne užsiima kažkokiais mažmožiais, jeigu jų tikslas yra aukščiau visų egoistinių principų, kai vienas šoka prieš kitą su savo problemomis.
Tačiau jeigu ilgus metus jie nuolat nesutaria, nežinau, dėl kokių priežasčių, nors manau, kad praktiškai tokių priežasčių negali būti, – tada reikia padėti jiems tyliai, ramiai išsiskirti. Tačiau tai – problema, kadangi lieka vaikai, o kiekvienas iš jų sukuria naują šeimą.
Tai didelė tragedija grupei, didžiulė pusiausvyros netektis – tarsi valtis prarastų pusiausvyrą ir ją pradėtų siūbuoti į šalis. Tai nuolatinių grupės problemų šaltinis. Gaila tų bičiulių, kurie taip elgiasi.
Tačiau tam tikrais atvejais aš jiems netgi pasakyčiau: „Jeigu jūs skiriatės, tai jums ne vieta grupėje. Eikite, darykite ką norite.“ Kadangi, jeigu jie abu pasiliks grupėje, tai visada kels problemų, visi nuolat jaus tarpusavyje ne dvasinį ryšį, o kažkokias žemiškas problemas, kurios visą laiką suksis kasdienybės lygyje.
Reikia stengtis visais įmanomais būdais, netgi grasinant pašalinimu iš grupės, to išvengti. Būtina stengtis pakilti, juk jūs kaip grupė, be abejonių, galite šito pasiekti. Pabandykite surengti porą gerų seminarų, susitikimų vienybės tema, pakylėti juos šiek tiek aukščiau savo problemų.
Aš nemanau, kad žemiškajame lygmenyje yra svarių problemų ir priežasčių, dėl kurių verta skirtis.

Iš 2012 m. rugpjūčio 17 d. 4-osios Charkovo kongreso pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

Šeima ir kabala

Šeimyniniai santykiai

Vyras ir moteris: būti ar nebūti kartu?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>