Keletas dvasinio pasaulio štrichų

Realybės suvokimas

Klausimas: Ar galite nors keliais žodžiais papasakoti, kas laukia žmogaus dvasiniame pasaulyje?
Atsakymas: Neįmanoma apsakyti žodžiais dvasinio pasaulio jausmo. Kaip perteikti žmogui, kuris šiandien suvokia kasdienybę savo penkiais jutimo organais, begalybės pojūtį, pakilimą aukščiau laiko, kai susijungia priešingi poliai, o praeitis ir dabartis susilieja į vieną tašką?
Tai tokia erdvė, kurioje tu vienu milimetru pakeiti savo matymo kampą ir jau matai visiškai kitą pasaulį. Dar vienu milimetru – dar vieną naują pasaulį. Viskas priklauso nuo tavo pozicijos Begalybės pasaulio atžvilgiu. Tu pats pasirenki matymo kampą ir tau nedelsiant atsiveria kitas begalybės tikrovės pjūvis.
Bet neįmanoma to paaiškinti, nes šie paveikslai neturi mums įprastos vizualinės formos. Galima išmokyti žmogų dvasinės mechanikos, paaiškinti, kokiu būdu vyksta perėjimas iš vienos būsenos į kitą, kaip atlikti veiksmus. Tačiau neįmanoma perteikti, kaip jis dėl to jausis, – tam jau reikia būti pasiruošusiam dvasiniam pojūčiui.
Kiekvienoje dvasinėje pakopoje vyksta ypatingas sąmonės ir jausmų praplėtimas, kuris neturi jokio atitikmens mūsų pasaulyje. Nėra išraiškos priemonių, kuriomis tai galima būtų perteikti – nei muzika, nei spalvomis.
Kiek menininkai mėgino priartėti prie to per pastaruosius tapybos vystymosi etapus, impresionizme, bet visa ši tėkmė sustojo, negalėjo toliau vystytis. Neturi žmogus didesnių priemonių savo vidiniam pasauliui išreikšti.

Iš 2012 m. rugsėjo 7 d. pokalbio tema „Kabalos platinimas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Pasaulis aplinkui – tai aš per didinamąjį stiklą

Prasiskleidžiantis pasaulis

Visas pasaulis susijungia manyje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>