Pasauliui gresia pavojingas nusileidimas

Krizė, globalizacija

Pranešimas (Moody’s): Pasaulinės ekonomikos augimo sparta mažėja greičiau nei buvo tikėtasi ir padėtis blogėja kiekvieną mėnesį. Rizikos, lyginant su metų pradžia, pastebimai išaugo. Didžiausia iš jų išlieka skolų krizė ES zonoje. Graikijos ministras pirmininkas Samaras įspėjo, kad šis šalies biudžeto išlaidų apribojimo etapas, suplanuotas 2013–2014 metams, bus paskutinis. Didesnio diržų suveržimo Graikijos ekonomika tiesiog neatlaikys.
Nekelia optimizmo ir stambiausia pasaulinė ekonomika. Praeitą savaitę agentūra „Fitch“ pagrasino JAV kredito reitingų sumažinimu, jeigu šalis nesugebės susitvarkyti su biudžeto deficitu. „Pavojingo nusileidimo“ rizika tenka ir visoms dominuojančioms ekonomikoms, įskaitant Kinijos, Indijos bei Brazilijos. Galų gale, nerimą didina ir dėl geopolitinių priežasčių galinčios kilti naftos tiekimo pasaulinei rinkai problemos.
Komentaras: Klausimas tik vienas: ar krizė gilės greičiau nei politikų mintys? Jeigu krizė aplenks galimybę suvokti tai, kas vyksta, pasaulis nugrims į karo, bado ir gamtos kataklizmų tamsą. Jeigu vis gi jie sugebės suvokti įvykių grėsmę ir pakilti virš savo egoistinių išskaičiavimų (tiksliau apsiskaičiavimų), tai mes „sausi“ (be kraujo) praeisime krizę ir pradėsime formuoti naują ekonomiką naujoje visuomenėje.

Daugiau šia tema skaitykite:

Karas ar taika?

Europai grasina pabaisos

Prieštaravimo Kūrėjui krizė

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>