Priešaky – visuotinė betvarkė

Krizė, globalizacija

Nuomonė (Ukrainos MA Pasaulinės ekonomikos instituto direktorius, akademikas J. Pochamovas):
Pasaulis tapo globalia sistema: pasaulinėje erdvėje valdo milžiniškos korporacijos, kurios lemia šalių bei pasaulių likimą, silpnas šalis paverčia milžinių ekspansijos aukomis.
Nesusitvarkome su globalizacijos procesu: Yra jėgos, kurios savaip valdo padėtį sukilimų bei masinių migracijų židiniuose. Šių procesų aukomis tampa ne tik trečiojo pasaulio, bet ir ES šalys – musulmonų migrantai ryja pirmaujančias Europos šalis. Be to, į buvusią pasiturinčią Europą numatomas ne tik benamio musulmonų jaunimo, bet ir pavojingiausių radikaliosios „Al-Qaedos“ narių bei Brolių musulmonų antplūdis.
Egoizmas, rūpinimasis tik savimi ardo planetą: dabar jaučiamos deformacijos ir pavojai – tai tik pirmosios neigiamos permainos, kurios kyla dėl nedarnios globalizacijos. Visus įvykius lemia sparčiai auganti globali stichija. Jokie vietiniai pasitvarkymai neišspręs susikaupusių problemų bei nepanaikins visuotinių pavojų.
Prieštaravimai tik didės, jeigu pažangioji žmonijos dalis nepradės tvarkyti globalios erdvės instituciškai – siekdama sukurti darnią pasaulinių procesų valdymo sistemą. Manau, šitaip nepavyks, nes tarptautinių milžiniškų korporacijų nauda stipresnė nei ją teikiančios valstybės.
Komentaras: Mano pasiūlymas lieka galioti, ir pasaulis ras jį, tik klausimas, kiek jam teks iškęsti. Kabalos mokslas nuo senovės Babilono laikų, beveik 4000 metų buvo perduodamas vien tam, kad nereikėtų jo ieškoti kančių keliu, o galėtume naudotis juo kaip vaistu, neleidžiančiu ligai atsirasti.

Daugiau šia tema skaitykite:

Evoliucija ir kabalos poreikis

Kaip spręsti kylančias problemas?

Globalizacija

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>