Kam pasiskųsti savo likimu?

Vyras ir moteris

Klausimas. Pagal statistiką, 90 proc. moterų visas savo paslaptis papasakoja draugėms, o 90 proc. vyrų paslaptis patiki žmonoms.
Moteris turi poreikį dalytis savo slaptais išgyvenimais su artima drauge. Ar tai teisinga? Ar tokią situaciją reikėtų pakeisti?
Atsakymas. Mes visiškai nesprendžiame šių problemų ir nemanome, kad reikalinga skverbtis į tokias žmogiško bendravimo ir psichologijos sritis, nes jos neturi griežto, aiškaus ryšio su visuomenės integracija.
Kaip žmogui patogu, taip jis ir bendrauja su kitais. Drauge jokiais būdais jo neprievartaujame, juk bendravimas natūraliame, gyvūniniame lygmenyje mūsų nedomina.
Mus domina tai, kiek pakelsime žmogų virš jo paties padedami susivienyti su kitais. Mums reikia ugdyti tą jausmą, kuris pradedamas justi grupėje kaip integralus jausmas, ypač tarp vyrų, ir į jį turime kreipti dėmesį.
O visi kiti klausimai – kas kam pasakojasi, kaip ir kuo dalijasi įprastiniame savo gyvenime – mūsų nedomina.
Natūralu, kad vyrai tariasi su žmonomis. Vyras paprastai turi vidinį poreikį pasidalyti jausmais su žmona ir gauti jos pritarimą. Tai jame išlieka visam gyvenimui dar nuo bendravimo su mama.
Moteris tokios būsenos nepatiria. Jaunystėje ji turi motiną, o paskui vien tik draugę, kuri gali ją suprasti ar kokiu nors būdu palaikyti – kad turėtų kam pasiskųsti savo likimu, nes vyras jos tikrai nesupras.

Iš 2012 m. kovo 4 d. pokalbio apie integralųjį auklėjimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Kabala – apie šeimyninius santykius

Kodėl moterys negali draugauti?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>