Paprastas atskleidimo dėsnis

Dvasinis darbas, Grupė

Viskas labai paprasta: Kūrėjas atsiskleidžia ryšiuose tarp mūsų. Todėl turiu rasti, kaip galėčiau visą dieną dirbti su šiuo mūsų ryšiu. Kur tos virvutės, kurias turiu nutiesti, kad suriščiau vieną su kitu? Ką būtent jos turi susieti, kokius norus? Kaip man visus sujungti, kas man padės tai padaryti? Koks yra mano darbas?
Pasakyta, kad Kūrėjas atsiskleidžia tarp mūsų. Pakanka ir 10 žmonių. Mums tereikia susijungti, ir Jis atsiskleis. Bet ar praktiškai žengiau nors žingsnį šio susivienijimo link? Mes tik kalbame apie tai, bet Kūrėjas vis neatsiskleidžia. Ką gi daryti? – Tęsti, kol Jis atsiskleis.
Juk tai dėsnis! Jis būtinai atsiskleis, kai tik tarp mūsų atsiras reikiamas ryšys, atitinkantis Jį ir pakankamas pirmajam atskleidimo lygmeniui nefeš de nefeš. Arba atsiskleis atvirkščias ryšys, priešingas nefeš de nefeš, tai reiškia, kad panorėsime, jog ryšys atsirastų, o atsiskleis priešingas, ir tada imsime šaukti, kad Kūrėjas jį ištaisytų.
Šis šauksmas kyla automatiškai – vienas veiksmas būtinai sužadina kitą. O kai imsime šaukti, Kūrėjas ištaisys mūsų ryšį ir atsiskleis. Mums atsiskleis būtent ta dalis, kuri suskaldyta – šiurkščiausia atsiskyrimo forma tarp 10 žmonių. Po to atskleisime vis subtilesnį susiskaidymą.
Iš pradžių atskleidžiame primityviausią susiskaidymo formą: 10 didžiulių egoizmo gabalų, prieštaraujančių vienas kitam ir bandančių sugraužti vienas kitą dantimis, vietoje to, kad jais susikabintų kaip krumpliaračiais. Tada prašome ištaisymo ir susijungiame grubiausio priartėjimo forma, atskleisdami Šviesą nefeš de nefeš. Tai jau Kūrėjo atsiskleidimas kūriniui.
Grubiausias susijungimas yra toks, kokiam kol kas esame pajėgūs – 1/125 susivienijimo. Po to vyksta tas pats, tik įgyjame aukštesnę skiriamąją gebą. Lieka tos pačios 10 sfirų, o mes tik įsiskverbiame giliau, atskleisdami vis daugiau atskirų detalių.
Svarbiausia atskleisti pirmąsias 10 sfirų, pirmąją pakopą, nes tokiu būdu gimstame, įgyjame dvasinę konstrukciją. Po to, jau šios konstrukcijos viduje, imame vis labiau tobulėti. Sunkiausia – įveikti pirmąją pakopą.

Iš 2012 m. spalio 5 d. pamokos pagal „Įvadą į knygą Zohar”

Daugiau šia tema skaitykite:

Kur ieškoti Kūrėjo?

5 gramai aukso iš 100 kg rūdos

Bendra dvasinės energijos talpykla

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>