Vyrai nemėgsta jausti svetimo liūdesio

Vyras ir moteris

Tyrimas („Journal of Family Psychology“): vyrai ir moterys vienodai geba suprasti ir įsijausti į kito žmogaus išgyvenimus, tik vyrai teikia pirmenybę kito žmogaus teigiamoms emocijoms, o moterys sutelkia dėmesį į neigiamas emocijas.
Ilgas ir laimingas šeiminis gyvenimas priklauso nuo partnerių gebėjimo įsijausti į kito emocijas. Vis dėlto šie vyrų ir moterų gebėjimai yra skirtingi: vyrai gerai supranta tai, kas pozityvu, o moterys atsiliepia į neigiamas emocijas ir laukia to paties iš partnerių.
Vyras „nuskaito“ džiaugsmą ir laimę, gauna malonumo iš pokalbio ir apskritai iš gyvenimo, vyrai nemano, kad neigiama užuojautos kryptis yra svarbi, svetimų neigiamų emocijų supratimas nesuteikia jiems ryšio su kitu žmogumi pojūčio.
Moteris „nuskaito“ „negatyvą“, liūdesį. Ir jei liūdi žinodama, kad vaikinas ją supranta, tai pasitenkinimą ir pasitikėjimą santykiais pajaus ji, bet ne jis.
Vyrai bijo svetimų neigiamų emocijų, moteriai ši baimė nežinoma. Kad ir į kokią pusę būtų nukreipta užuojauta, pora būdavo tuo laimingesnė, kuo labiau partneriai stengėsi suprasti vienas kitą ir kuo dažniau jiems tai pavykdavo.
Komentaras: pasirodo, kad lyčių palyginimas neįmanomas. Jos netgi ne priešingos, t. y. lygios ir priešingos, bet nėra palyginamų lygmenų. Tai dar mokslui teks atskleisti. Taigi reikia į vyrą ir moterį žvelgti kaip į nepalyginamas esybes.

Daugiau šia tema skaitykite:

Netikra lygybė

Žmonės be lyties

Pasaulio vienybė – harmonijoje tarp vyro ir moters

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>