Teisių lygybė naikina romantiką

Egoizmo vystymasis, Vyras ir moteris

Tyrimas: Išsivysčiusiose šalyse moterų gyvenimo trukmė, skirtingai nei vyrų, beveik neilgėja, ir to priežastis – didėjantis krūvis darbe, rūkymas ir alkoholio vartojimas, kitaip tariant – emancipacija. Pareigų pasiskirstymo namuose problema – dažna skyrybų priežastis.
Pagal „The Guardian“ paskelbtus dar vieno tyrimo rezultatus, poros, susitarusios buities darbus dalytis po lygiai, turi 50 proc. didesnę tikimybę išsiskirti nei tradicinės šeimos. Skyrybų tikimybę didina bandymai priversti vyrą tvarkyti namus ir gaminti pietus.
Tikslus pareigų namuose susitarimai paverčia šeimos gyvenimą verslo planu ir naikina romantiką. Šiuolaikinės išsilavinusios, materialiai apsirūpinusios moterys yra nepriklausomos nuo partnerio ir lengvai apsisprendžia skirtis.
Komentaras: Visų mūsų bėdų priežastis viena – mūsų egoizmas, kuris nors ir nustojo augęs, bet pakito kokybiškai. Jis tapo susijęs, susiejo mus visus drauge. Šitaip egoizmas tampa tapatus vieningajai gamtai, bet priešingas jai dėl savo noro rūpintis tik mieliausiuoju savimi.
Gamtos dėsniai yra griežti, – kai juos laužai, gauni neigiamą rezultatą. Tai vyksta ne akimirksniu, o po tam tikro laiko – netgi kitoje kartoje, nelygu kokį dėsnį pažeidei. Pirmojoje kartoje bręsta sprendimas (lygiateisiškumas šeimoje), antrojoje – jo realizavimas, trečiojoje – rezultatas. Toliau vyksta sprendimo kaip blogio įsisąmoninimas, kol pajaučiama būtinybė jį ištaisyti, o tai – neįmanoma, nes paaiškėja, kad reikia ištaisyti absoliučiai visą egoizmą!
Todėl paprasčiau būtų ne laužyti, o pažinti natūralius gyvenimo dėsnius ir jų laikytis. Žmogus nuolat vystosi, todėl būtina išmokti tas naujas gamtos sąlygas, kurių privalome laikytis, kad liktume pusiausvyroje su ja (homeostazės būsenos). Tai yra esminė bet kurios rūšies sėkmingo egzistavimo sąlyga.
Per visą mūsų istoriją nesame pažeidę ekologinės pusiausvyros. Tokia disharmonija su gamta atsirado tada, kai atsiskleidėme kaip egoistiškai susijusi sistema. Kitaip tariant, mūsų su gamta pusiausvyą pažeidėme savo egoistiniu požiūriu į žmoniją, o ne į supančią gamtą.
Mūsų laikais žmonijos pusiausvyros su gamta sąlyga yra visos žmonijos suvienijimas į vieną visumą – visiška integracija, buvimas „kaip vienoje šeimoje“. Tam reikia pakeisti kiekvieno žmogaus požiūrį į kitus.
Pradžioje – iki „Nedaryk žmonėms blogo“. O po to ir „Pamilk visus, kaip save patį.“
Tada ir vėl rasis laimingų porų, kurių laimę kurs ne lygios teisės, o tarpusavio pusiausvyra! Įvykdžius visiškos visų gamtos dalių integracijos taisyklę, pakeitus kiekvieno žmogaus prigimtį iš „gavimo“ į „davimą“ žmonėms, žmogus turės pakeisti požiūrį ir į žemesniuosius gamtos lygius – gyvūninį, augalinį, negyvąjį. Būtent tokia seka mūsų pasaulis taps „ekologiškas“.

Daugiau šia tema skaitykite:

Revoliucija šeimoje

Trumpa integraliojo mokymo kurso apžvalga. Šeiminiai santykiai

Šeima – kaip visatos centras

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>