Finansinių modelių netobulumas

Krizė, globalizacija

Nuomonė (A. Goriajevas, Rusijos ekonomikos mokyklos (РЭШ) profesorius). Gaisras finansų rinkose užgesintas valstybių pinigais. tačiau jis vėl gali kilti. Antroji krizės banga bus susijusi su išsivysčiusių šalių, tokių kaip JAV, Japonija, Ispanija, Italija, Prancūzija, didžiule valstybės skola.
Dvi emocijos valdo rinkas – baimė ir godumas. Kartais laimi godumas, kuris priverčia pamiršti pelno vaikymosi riziką. Vis dėlto rizika anksčiau ar vėliau pasireiškia ir vėl ateina krizė, baimė nugali.
Paskutinė krizė kilo todėl, kad riziką pamiršo žmonės, kurie ėmė hipotekinius kreditus, nors negalėjo sau to leisti. Pamiršo bankai, kurie aktyviai teikė paskolas tokiems klientams. Pamiršo investuotojai, kurie pirko didžiulės slaptos rizikos hipotekines obligacijas, rizikos neįvertino rinkos reguliuotojai, kurie dabar mėgina reformuoti finansinių institucijų kontrolės sistemą ją sugriežtindami. Paskutinioji krizė pabrėžė šių modelių netobulumą ir būtinumą juos taisyti.
Komentaras. Modelis ne tik ne šiaip sau netobulas, tačiau net nėra tinkamas naudoti, nes jis yra „tiesinis“, o pasaulis ir mūsų tarpusavio priklausomumas tapo integraliai ir abipusiai susiję. Mes privalome sukurti tokią pačią tarpusavio ryšio sistemą ekonomikoje ir finansuose. Kad ją sukurtume, patys privalome išmokti integraliai mąstyti.
Siekdami to mes turime pasikeisti iš siaurai egoistiškai mąstančių į mąstančius integraliai, suvokiančius ir trokštančius tikrojo integralaus pasaulio žmones. Mūsų vystymasis, gamtos dėsnis mus įpareigoja ir priešinimasis tam gali brangiai mums kainuoti. Gana jau spyriotis ir vengti būtinumo keistis. Jums tiesiog yra būtini integralus švietimas ir auklėjimas!

Daugiau šia tema skaitykite:

Viltingas pranešimas

Apie Aukso amžiaus pabaigą

Europai gresia „prarastasis dešimtmetis“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>