Žmogus, ieškantis brolių

Dvasinis darbas, Grupė

Praeina daug laiko, kol žmogus pagaliau ima ne tik girdėti, bet ir jausti, iš vidaus atsiliepia į palaikymo, pagalbos būtinybę. Tai ne tokia pagalba, prie kokios žmogus yra pripratęs mūsų pasaulyje, kai jis ką nors daro, o kiti jam gali padėti.
Reikalas tas, kad palaikymas ir pagalba, kurią žmogus gauna grupėje, jam yra visiškai būtina. Juk jis trokštamą tikslą pasiekia ne šiaip su draugų pagalba – o betarpiškai juose. Tai atrodo truputį kitaip nei mes įsivaizduojame.
Grupė – tai ta viena siela, kurią turime įgyti iš vidaus. Tada suprasime, kodėl Kūrėjas suvedė mus visus kartu, kiekvieną su ypatingomis vidinėmis ir išorinėmis savybėmis. Visa tai paskaičiuota ir kyla iš informacinių genų (rešimot), kurie atsiskleidžia tokia seka ir jungiasi kartu, kad būtent savo jungimusi išsitaisytų.
Kitaip neįmanoma, ištaisymas yra būtent tarpusavio susijungime. Todėl vis labiau ir labiau atsiskleidžia ta galutinė sistema, kuri jau buvo nuo pat pradžių, o mes atsiduriame vienoje iš jos atskleidimo plokštumų. Todėl į draugus reikia žiūrėti kaip į absoliučiai būtinas dalis, be kurių neįmanoma susijungti mums numatytu būdu. O jeigu ne, tai su laiku paaiškės, jog kuris nors atsiskiria – kiekvienas taip, kaip jam lemta.
Kol man dovanojama tokia galimybė, prašau, ieškau brolių ir turiu su jais vienytis. O kai imu jungtis prie jų, tai matau, koks tai sudėtingas darbas. Toks sudėtingas, kad man jis atsiskleidžia kaip „Egipto tremtis“, vergavimas egoizmui. Tačiau tremtimi tai laikoma tik to atžvilgiu, kuris nori būti sąjungoje su kitais, ir tada jis susiduria su jėgomis, kurios susijungimui priešinasi.
Tai ir yra tremties jėgos, juk jos mums trukdo atsisakyti savęs, susijungti, pasiekti meilės, bendro dalyvavimo, savęs anuliavimo – visko, ką laikome išsivadavimu. Jeigu žmogus pasiruošęs taip dirbti – tai vadinama Juozapo, dešimtyje sfirų esančios viduriniosios linijos būsena. Šitas darbas vykdomas tikėjimu aukščiau žinojimo – sfiroje Jesod, o ne Malchut. Kai žmogus imasi tokio darbo, jaučia trukdžius, kurie duodami kaip pagalba kovoje su jo egoizmu.
Tada jam atsiskleidžia darbas dešiniojoje ir kairiojoje linijose, kol galiausiai pasiekia viduriniąją liniją. Visa tai yra viename bendrame siekyje, kurį privalome įgyvendinti.

Iš 2012 m. spalio 21 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Jeigu nepavyko čia – nepavyks niekur

„Savųjų brolių ieškau“…

Kritinę akimirką atsivers antrasis kvėpavimas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>