Europos klaida

Krizė, globalizacija

Esu įsitikinęs, kad Europa vis tik pasuks integralumo keliu, nes palaipsniui ji linksta prie būtinybės jungtis, o ne griauti. Nors tai labai sunku, juk Europa – tai daugybė valstybių, nuolat kariavusių tarpusavyje, manau, jos neturi kitos išeities, esant baisiausių bendrų kivirčų tarp šalių grėsmei, jos vis tik pasiduos, t. y. nuslopins savąjį egoizmą, supras tai. Galiausiai tas pats procesas įvyks Amerikos, Rusijos, Kinijos, Artimųjų Rytų ir kitų šalių politikoje.
Taip palaipsniui mumyse veikia gamtos jėgos, ir aš manau, jos atves mus prie integralumo.
Būtų geriausia, kad suvoktume savo būseną ir patys pasistūmėtume, sutiktume, vestume save šio tikslo link. Jeigu jau žinome, kad globaliame ir integraliame pasaulyje visi privalo bendradarbiauti, kam gi Europa turėtų priešintis ir nesutikti su visišku suartėjimu?
Europos Sąjunga ir taip jau suklydo, kai negalvodama apie integralųjį auklėjimą, pradėjo grynai egoistiškai, o ne tikrai dėl bendros sąjungos jungti savo rinkas, pinigines ir pan. Taip daugeliui metų užvijo save į štai tokią problemą, o dabar turi persitvarkyti. Ir niekur nuo šios bendrijos nepasislėps nei vargeta, nei turtingasis.
Su kiekviena diena žmonės vis labiau turi pajausti, kad negali daryti visko, ko tik užsimano – jie privalo išstudijuoti gamtos integralumą ir jungtis į jį, t. y. slopinti savo egoizmą.

Iš 2012 m. rugsėjo 25 d. laidos „Socialinės aplinkos suformavimas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Viltingas pranešimas

Niūrios ES perspektyvos

Europą gali išgelbėti tik visiška integracija

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>