Šeimos santykių adapteris

Vyras ir moteris

Klausimas: Pirmoji santuokinio ryšio kūrimo sąlyga – tai gebėjimas pajusti priešingą pusę. Kaip išvystyti šį gebėjimą pajausti kitą žmogų, jo troškimus kaip savus?
Atsakymas: Jei panorėsiu, kad meilė ir geri tarpusavio santykiai užklotų visus mūsų abiejų nusikaltimus vienas kitam, visas blogas savybes, tai man reikės sužinoti, kas patinka mano partneriui, ką jis mėgsta, ką jis myli, ko nori, ko tikisi iš manęs.
Visų pirma, turiu rasti savyje poreikį duoti jam. Tuomet teks atsakyti į klausimą: ką galiu jam duoti, kaip galiu suteikti jam džiaugsmo? Šis naujas poreikis verčia tikrintis, ko jis norėtų, ko tikisi.
Turime šiuos klausimus svarstyti tarpusavyje, kad kiekvienas visiškai laisvai išsisakytų, atskleistų vienas kitam savo slapčiausius lūkesčius: kokia forma jis norėtų gauti iš partnerio jo meilės ženklus. Vienas sutuoktinis turi padėti kitam suprasti, pajausti, pradėti gyventi kitame. Jis turi pajausti partnerio troškimus lyg savus, tarsi partnerio troškimų pripildymas vyktų jame pačiame.
Meile vadinama sąjunga, o ji vyksta įsitraukiant, įsigilinant vienam į kitą. Aš pakylu aukščiau savo troškimų, tarsi sumažinu juos, kitaip tariant, nenaudoju jų savo malonumui. Tada aš noriu įsileisti visus savo partnerio troškimus vietoj savųjų: ko jis nori, ką jis myli.
Aš noriu pajusti jo norus savyje taip, kad jie užpildytų manyje vietą, kurioje buvo mano asmeniniai norai. Kitaip tariant, aš iškeliu jo norus aukščiau už savo, saviškius prislopinu ir iš visų jėgų stengiuosi, kad jo troškimai įsilietų į mane ir pradėtų gyventi manyje. Tuo kuriu jo atvaizdą savyje.
Tada svarstau: kaip galiu jam duoti? Viską svarstau savyje, dirbdamas su susikurtuoju partnerio atvaizdu: su visais jo poreikiais, norais, lūkesčiais ir viltimis. Sukūręs savyje tokį atvaizdą ir padirbėjęs su juo, aš žinau, kaip elgtis su artimu.
Visą šį darbą atlieka abu sutuoktiniai, aptarinėdami tarpusavyje. Jie padeda vienas kitam suvokti priešingos pusės atvaizdą, kaip pasakyta: „Tegul padeda žmogus artimui.“ Šitaip žmogus pradeda kilti aukščiau savo prigimties, artimo prigimties link. Tai vadinama „pagalba prieš patį save“, juk padedame vienas kitam susikurti šiuos atvaizdus: žmonoje kuriamas vyro atvaizdas, o vyre – žmonos. Dabar kiekviename yra du atvaizdai: paties savęs ir savo sutuoktinio.
Šie įvaizdžiai nuolatos keičiasi ir taisosi, vis ryškėja jų savybės. Galiausiai pradedame žinoti, kaip elgtis vienam su kitu. Vyras susiekia su žmona per jos atvaizdą, esantį jame, o žmona – per vyro atvaizdą, esantį joje. Taip susijungiama.
Tokiu pat principu sukurti dvasiniai objektai, parcufai. Galgaltos parcufas, prieš pagimdydamas A“B parcufą, sukuria savyje vidinį A“B parcufą. Jei A“B nori susijungti su Galgalta, tai atlieka per vidinį A“B parcufą joje.
Vadinasi, kiekvienas parcufas privalo susikurti savyje tam tikrą adapterį, kad susijungtų su kitu parcufu. Šis adapteris tiksliai atspindi išorinį parcufą, su kuriuo sujungia, bet yra ankstesniajame. Motinoje natūraliai, iš prigimties egzistuoja jos vaiko atvaizdas, todėl ji intuityviai supranta, kaip su juo elgtis.
Fiziologiniu požiūriu, adapteris yra gimda, kuri aprūpina vaisių viskuo, kas reikalinga, panaudodama visus kūno išteklius. O po gimimo yra maitinimo ir kūdikio priežiūros laikotarpis, bet jis visada vyksta dėl to, kad motinoje egzistuoja kūdikio atvaizdas.
Pasakyta, kad žmogus sukurtas „pagal Kūrėjo atvaizdą“, tai yra pagal ypatingą aukštesniojo modelį (celem), kurį dvasinio pasaulio Tėvas ir Motina, Aba ve-Ima parcufas, perduoda žemyn. Dėl tokio panašumo mes galime susijungti. Kitaip ryšio nebus.
Taip pat ir technikoje: būtina panaudoti adapterį, kad sukurtume ryšį tarp dviejų skirtingų blokų. Viename bloke turi būti išvadas, kuris atitiktų kito bloko įvadą. Jei šis įvadas ir išvadas tinka vienas kitam, blokai susijungia.
Jei suprantame veikimo principą ir žinome, kaip sukurti tokį atitikmenį, tai be abejonės sukuriame teisingą tarpusavio ryšį. O paskui reikia be perstojo tęsti šį darbą, kad tobulintume, gerintume šias sistemas.

Iš 2012 m. liepos 16 d. 36-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Šeima – kaip visatos centras

Meilės ginklas priverčia pasiduoti

Pasaulio vienybė – harmonijoje tarp vyro ir moters

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>