Baimė iškreipia erdvę

Realybės suvokimas

Tyrimas (žurnalas Current Biology): baimė gali iškreipti objektų suvokimą. Emocijos ir suvokimas sąmonėje yra neatsiejami. Baimė turi esminės įtakos mums suvokiant supantį pasaulį. Šie rezultatai yra svarbūs norint suprasti klinikines fobijas.
Paprastai žmoguje gerai išvystytas tiek supratimas, kada prie jo artėjantis objektas atsidurs šalia, tiek ir reakcija, esant būtinybei išsilenkti objekto arba jį blokuoti. Objekto tipas paveikia suvokimą apie jo artėjimą. Jei mes ko nors bijome, tai manome, kad šis objektas iki mūsų priartės daug greičiau. Kiek žmogus priartins kontakto laiką, priklauso nuo šio objekto baimės lygio. Kuo stipriau žmogus bijo, pavyzdžiui, vorų, tuo greičiau priartėjant objektą jis įsivaizduos.
Komentaras. Visi pojūčiai juntami dėl noro patirti malonumą. Noras patirti malonumą yra mūsų esmė, ir todėl mūsų juntama erdvė yra funkcija to, kaip mes į ją žiūrime, ką mes joje randame. Mes matome tik tai, ką norime matyti, iš džiaugsmo arba iš baimės. Jei objektas nedaro mums įspūdžio, mes jo nematome. Taip pat reaguoja ir visi kiti mūsų jutimo organai. Ir tik gavę papildomą galimybę žvelgti į tikrovę per davimo savybę, atskleisime sau papildomą pasaulio dalį – Aukštesnįjį pasaulį, priešingą mūsų pasauliui.

Daugiau šia tema skaitykite:

Smegenys – vyriausiasis koordinatorius

Pakeisti požiūrį į pasaulį

Kaip pakeisti tikrovę?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>